Elevi, vi se pregătește ceva! Ministrul Educației a făcut anunțul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Elevi, vi se pregătește ceva! Ministrul Educației a făcut anunțul!
Educație 13 Februarie 2018 / 18:49 1141 accesări 3 comentarii

Valentin Popa, noul ministru al Educaţiei, a anunţat că doreşte să efectueze o schimbare în sistemul de învăţământ, în ceea ce priveşte admiterea la liceu. Mai exact, s-ar putea produce modificări în modul de calcul al mediei de admitere la liceu, respectiv al claselor V-VIII. Valentin Popa a anunţat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii părinţilor că doreşte care media claselor V-VIII, care acum contează în proporţie de 20% la admiterea la liceu, să fie calculată doar din tezele de la materiile de bază: română şi matematică pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, plus istorie sau geografie în clasa a VIII-a, potrivit romaniatv.net.

Mai mult, ministrul susţine că aceste teze ar urma să devină testări naţionale, care se vor da în acelaşi timp şi vor avea subiect unic. Pentru moment, această modificare este doar la stadiul de propunere, urmând să fie pusă în dezbatere publică în perioada următoare.

Media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a

Poti face o simulare a mediei de admitere la liceu aici.

Taguri articol
Loading...
loading...

3 comentarii

Pop Mihai 23:32:39 / 13 Februarie 2018
Selectam moderatori de anunturi

Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: miky_n3@yahoo.com

eu 15:57:02 / 14 Februarie 2018
admitere liceu

Bai, ati innebunit cu totii! Ati innebunit copiii, parintii, profesorii, sistemul!

Lucy 22:29:47 / 14 Februarie 2018
Cistigi acasa la tine

Cistigi acasa la tine.LUCREZI fara stres.Aici ai o sansa uriasa.Oferta pentru invingatori.Cere acum detalii mai multe la adresa de email:lucicamiron12@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2997 secunde