Expoziţia de la Mănăstirea Dervent va fi itinerată la Silistra, Constanţa şi Bucureşti

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Expoziţia de la Mănăstirea Dervent va fi itinerată la Silistra, Constanţa şi Bucureşti

Cultură 02 August 2008 / 00:00 647 accesări

Cea de-a treia ediţie a taberei internaţionale de creaţie de la Mănăstirea Dervent a ajuns, joi seară, la final. La această amplă manifestare, organizată cu sprijinul Ministerului Culturii şi Cultelor, au participat 19 artişti din România, Bulgaria, Serbia, Franţa şi Statele Unite ale Americii.

Pe parcursul celor 20 de zile, tabăra de creaţie s-a desfăşurat în condiţii speciale, într-un spaţiu binecuvîntat, în care două lumi aparent diferite, cea monahală şi cea a comunităţii artiştilor plastice, s-au întîlnit. La Dervent, Constanţa a fost reprezentată de către artiştii: Gelu Costea, Constantin Papadopol, Gheorghe Firică şi Eusebio Spînu. Expoziţia, care a fost realizată cu prilejul încheierii acestei manifestări, reuneşte, în spaţiul pus la dispoziţie de Mănăstirea Dervent, lucrările artiştilor, cele mai multe fiind de mari dimensiuni, sub formă de triptice. „Ediţia din acest an a taberei de creaţie de la Dervent a fost deosebit de profundă. Motivele care se regăsesc în expoziţia care a încheiat manifestarea sînt rezultatul meditaţiei fiecărui participant. S-a mers foarte mult pe simbol şi pe interpretare“, a declarat coordonatorul proiectului, criticul de artă Alice Dinculescu.

Tabăra de creaţie este organizată de aşezămîntul monahal din judeţul Constanţa şi de Filiala Constanţa I a Uniunii Artiştilor Plastici din România, în cadrul proiectului cultural „Dunărea şi Dobrogea creştină”, finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor. Manifestarea a fost sprijinită de Consiliul Judeţean Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului şi Muzeul Dunării de Jos - Călăraşi.

Potrivit coordonatoarei proiectului, Alice Dinculescu, expoziţia va fi itinerată, din primăvara anului viitor, la Silistra, Constanţa şi Bucureşti.



12