Extreme ale temperaturilor. Revin ninsorile şi frigul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Extreme ale temperaturilor. Revin ninsorile şi frigul
Vremea 19 Ianuarie 2019 / 13:19 586 accesări 0 comentarii

Meteorologii spun că, din weekend, iarna îşi intră în drepturi. Va începe un nou val de ninsori, iar temperaturile vor coborî din nou. În schimb, în sudul şi estul ţării se anunţă vreme bună. Temperaturile vor atinge 10-12 grade Celsius la amiază.

În timp ce în unele zone temperaturile au crescut considerabil, iar temperaturile au ajuns și la 10 grade, în alte zone zeci de școli au fost închise din cauza ninsorilor. După anomaliile termice, iarna revine în forță în acest weekend. În Banat, Crişana şi Maramureş plouă, iar în Munţii Apuseni ninge. Şi în Transilvania, nordul Moldovei se anunţă ninsori puternice. Vremea rea din ultimele zile a dus la închiderea mai multor şcoli în ultimele zile în nordul şi estul Transilvaniei. Vineri, 59 de şcoli din judeţele Maramureş, Cluj şi Harghita au suspendat cursurile. Unele dintre ele au închis porţile încă de joi.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor marca o scădere în toată țara, chiar accentuată în nord, centru și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime, în general, între -8 și 0 grade. În regiunile extracarpatice vor predomina perioadele cu nebulozitate de tip stratiform și pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe și fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații în general slabe, ninsori la munte, iar spre seară și mai ales noaptea, mixte în Banat și Crișana și mai ales ninsori în Maramureș și local în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în special ale masivelor sudice, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Izolat se va semnala polei, iar dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1673 secunde