Facebook şi Google aderă la standardele noi de internet. Ce este contractul web?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Facebook şi Google aderă la standardele noi de internet. Ce este contractul web?
Tehnologie 06 Noiembrie 2018 / 15:38 1270 accesări 0 comentarii
Tim Berners-Lee:

Tim Berners-Lee: "Cei dintre noi care suntem activi în mediul online observăm că ne sunt ameninţate drepturile şi libertăţile"

Companiile Facebook şi Google au aderat la noile standarde în domeniul funcţionării Internetului, concepute de fondatorul sistemului web, Tim Berners-Lee, care a afirmat săptămâna trecută că marile trusturi online vor trebui să fie divizate pentru reducerea dominaţiei, informează Financial Times.

"Contractul web" obligă firmele active pe Internet să respecte standardele privind protecţia datelor private şi "să susţină ce este mai bun în oameni", după un an în care marile companii online au fost vizate de scandaluri privind protecţia datelor, difuzarea de ştiri false, mesaje de instigare la ură şi comiterea de abuzuri.

"Cei dintre noi care suntem activi în mediul online observăm că ne sunt ameninţate drepturile şi libertăţile. Avem nevoie de un nou contract web, cu responsabilităţi clare şi dure pentru cei care au puterea de a-l îmbunătăţi", afirmă Tim Berners-Lee, citat de FT.

Aproape 60 de companii, guverne şi lideri ai grupurilor de afaceri au aderat la noul contract, inclusiv Facebook, Google, Guvernul Franţei şi miliardarul Richard Branson. Amazon, una dintre "companiile uriaşe" menţionate în raportul publicat alături de contract, nu a aderat la iniţiativă.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.185 secunde