FBI şi Departamentul de Justiţie al SUA vor ancheta moartea miliardarului Jeffrey Epstein

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„O palmă peste mâini, în loc de pușcărie grea“ FBI şi Departamentul de Justiţie al SUA vor ancheta moartea miliardarului Jeffrey Epstein
Externe 11 August 2019 / 14:19 312 accesări 0 comentarii

Procurorul general al SUA, William Barr, a cerut FBI-ului şi Departamentului de Justiţie o anchetă cu privire la moartea miliardarului american Jeffrey Epstein, declarându-se „îngrozit” de decesul acestuia în timp ce se afla în custodia poliţiei federale. "Moartea domnului Epstein ridică semne de întrebare serioase la care trebuie să se răspundă”, a spus Barr într-o declaraţie.

„Moartea lui Jeffrey Epstein nu satisface nevoia de justiție a victimelor sale și nici dreptul publicului larg de a ști de ce un pedofil atât de prolific a primit doar o palmă peste mână în locul unei lungi perioade de închisoare cu executare, a declarat deputatul democrat Lois Frankel, care reprezintă districtul în care Epstein deținea o proprietate pe malul oceanului, unde, potrivit acuzațiilor, ar fi abuzat sexual zeci de minore.

Miliardarul american, Jeffrey Epstein, a fost găsit mort sâmbătă în celula sa într-o închisoare din New York, în aşteptarea procesului pentru acuzaţii de abuz sexual şi trafic de minori. Epstein a pledat nevinovat şi a fost reţinut fără a avea dreptul la cauţiune. Pe numele său au fost formulate două capete de acuzare pentru trafic de minori, pentru care risca o pedeapsă cu până la 45 de ani de închisoare. Acesta a mai încercat să se sinucidă pe 25 iulie, fiind găsit în stare de inconştienţă şi cu răni la gât în celula sa din închisoarea din Manhattan, New York, un penitenciar considerat ultrasigur.

În urmă cu 11 ani, Epstein, în vârstă de 66 de ani, care avea legături cu Hollywood-ul şi lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzaţiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenţii săi personali, ademenea minore în locuinţa sa din Palm Beach, Florida., sub pretextul "masajelor". Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual şi le plătea cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de dolari. Sentinţa i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul naţional al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situaţie criticată de analiştii în domeniu.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.153 secunde