„Fiecare cetăţean trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tit-Liviu Brăiloiu, candidat PSD Constanța la Senat

„Fiecare cetăţean trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie“

Administrație 29 Noiembrie 2016 / 07:18 920 accesări

Cotidianul „Telegraf“ continuă să vă prezinte candidații Partidului Social Democrat Constanța la alegerile parlamentare. În această ediție vi-l prezentăm pe Tit-Liviu Brăiloiu, care deschide lista de candidați social democrați pentru Senat. Membru al PSD Constanța de peste 10 ani, Tit-Liviu Brăiloiu a fost prefect al județului Constanța și are o bogată experiență în antreprenoriat. S-a perfecționat în economie politică, drept civil și penal, comerț internațional, cooperare economică internațională și tranzacții internaționale. Consideră că a ajuns într-un moment al vieții în care a atins maturitatea politică necesară pentru a schimba în bine societatea românească, iar din experiența de până acum a înțeles că doar din Parlamentul României lucrurile se pot îmbunătăți în mod fundamental la nivel național.

Reporter (Rep.): Partidul Social Democrat a prezentat un program amplu, cu soluții pentru fiecare domeniu în parte. Dacă PSD va intra la guvernare, ce rezultat pe termen scurt așteptați în urma aplicării acestui set de măsuri?

Tit-Liviu Brăiloiu (T.L.B.): Cred în nevoia unui program comun, a unui program puternic, așa cum este programul de guvernare al Partidului Social Democrat. Noi spunem fiecărui român: să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi banii pentru a îşi permite o vacanţă pe an, în familie. PSD vrea să readucă România pe creştere economică şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa mijlocie. Acesta este singurul mod prin care România poate fi mai puternică, în regiune şi în Uniunea Europeană.

Rep.: O cercetare de piață recentă arată că unul din trei români nu a reușit să economisească în 2016, iar peste jumătate de milion de oameni trăiesc în așa-numite ghetouri urbane. Ce a cauzat această involuție?

T.L.B.: Din păcate, ultimul an a fost unul pierdut din perspectiva ridicării nivelului de trai al românilor. „Guvernul Zero“, incompetent şi lipsit de experienţă, a fost un eşec: zero fonduri europene atrase, recolte pierdute pentru că fermierii au primit subvenţiile cu 8 luni întârziere, iar preţul medicamentelor a rămas ridicat pentru ca marile companii farmaceutice să beneficieze de asta. În loc să ducă creşterea economică în buzunarele românilor, Guvernul Cioloş a dus-o în buzunarele marilor companii străine, care au primit ajutor de la stat şi contracte. Cu toate acestea, multe dintre aceste companii continuă să îşi plătească angajaţii cu salariul minim. Un nou guvern de tehnocraţi după alegeri ar însemna patru ani pierduţi pentru România.

Rep.: Care este mesajul pe care doriți să îl transmiteți electoratului în perspectiva alegerilor din 11 decembrie?

T.L.B.: Țara noastră are o şansă mare să devină un membru prosper al Uniunii Europene, o ţară în care fiecare familie să trăiască „visul european” aici, acasă. Avem un potenţial uriaş de a dezvolta economia în zona de IT, în agricultură, în industria manufacturieră, în industria auto sau alimentară. Cu toate acestea, pentru mulţi români această perspectivă este încă îndepărtată. Sunt regiuni în care sărăcia sau accesul nemulţumitor la educaţie şi sănătate fac ca viaţa românilor să fie o luptă. Prea mulţi români încă trăiesc de pe o zi pe alta, pentru că nu le ajunge salariul. Românii merită mai mult și de aceea cred cu tărie în România!12
Pagina a fost generata in 0.3702 secunde