Figaro, istețul bărbier din Sevilla, vine la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sâmbătă, la Teatrul „Oleg Danovski”

Figaro, istețul bărbier din Sevilla, vine la Constanța

Cultură 15 Aprilie 2015 / 00:00 981 accesări

Cel mai cunoscut bărbier din Sevilla, istețul Figaro, va urca pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” în acest weekend. Cei care doresc să-i asculte impresionanta poveste, pe acordurile muzicii lui Gioachino Rossini, sunt așteptați sâmbătă, de la ora 19.00, în sala de spectacole a teatrului de la mare. Conducerea muzicală a operei rossiniene „Bărbierul din Sevilla” va fi realizată de dirijorul Raphael Feye din Belgia.

În rolul frumoasei și șiretei Rosina, publicul va putea să o asculte și să o vadă pe mezzosoprana Lucia Mihalache, care debutează în acest rol. Invitați din țară - baritonul Daniel Pop și tenorul Florin Ormenișan din București și bas-baritonul Marian Rește din Brașov - alături de artiști lirici de la mare, precum mezzosoprana Gabriela Dobre, basul Constantin Acsinte și baritonul Bogdan Ocheșel, completează distribuția „Bărbierului...” tomitan. 

La Teatrul „Oleg Danovski”, opera bufă în trei acte „Bărbierul din Sevilla” a avut premiera în iunie 2012, regia spectacolului fiind realizată de Ștefan Munteanu. Scenografia este semnată de constănțeanca Eugenia Tărășescu-Jianu.

„Părintele” literar al faimosului Figaro, a cărui istețime a fost „cântată” și de Mozart, dar și de Rossini sau a fost și este pusă în scenă de regizorii lumii, este dramaturgul francez Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais. Figaro este personajul principal al trilogiei „Bărbierul din Sevilla”, „Nunta lui Figaro” și „Mama vinovată”.

Biletele pentru întâlnirea cu „Bărbierul din Sevilla” pot fi achiziționate de la sediul Teatrului „Oleg Danovski”, la prețurile de 25, 30 și 40 de lei. Elevii și studenții vor plăti pe un bilet 15 lei, iar pensionarii - 20 de lei.12
Pagina a fost generata in 0.1153 secunde