Finanțare pentru femei - antreprenor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Elite Business Women Finanțare pentru femei - antreprenor
Economie 10 Septembrie 2019 / 19:36 602 accesări 0 comentarii

Elite Business Women (EBW), cel mai mare club de afaceri feminin din România, cu peste 10.000 de membre, a lansat marţi primul fond de investiţii dedicat în exclusivitate femeilor. Femeile antreprenor pot depune cereri de finanţare în perioada ianuarie-februarie 2020, a declarat, marţi, Bianca Tudor, Founder & CEO Elite Business Women. "Un procent de 51% din populaţie, la nivel global, este reprezentat de femei. Cea mai mare rată a şomajului este în rândul femeilor, deşi acestea au studii superioare într-un procent mult mai mare decât bărbaţii. Ceea ce înseamnă un capital uman educat neexploatat. Cum ar fi să aducem acest capital uman talentat în antreprenoriat? Am asista la ridicarea următoarei puteri economice a lumii, care nu va fi India sau China, ci implicarea femeilor în afaceri", a declarat Bianca Tudor, fondatorul EBW.
Potrivit unui studiu realizat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs, cea mai mare provocare a femeilor-antreprenor o reprezintă lipsa de finanţare. "Deşi 40% dintre afacerile din România sunt deţinute de femei, profitabilitatea companiilor este foarte mică sau inexistentă. În studiul făcut de EBW pe un eşantion de 10.000 de antreprenoare, pe lângă lipsa accesului la finanţare, o altă provocare este lipsa know-how-ului necesar dezvoltării de afaceri. Prin EBW Investment Fund oferim nu doar microfinanţări antreprenoarelor ci mai ales o echipă de mentori", a mai spus Tudor. Primul pas îl constituie înscrierea în clubul de afaceri EBW, respectiv achitarea taxei de membership. Printre beneficiile afilierii se numără networking cu femei de afaceri experimentate şi de succes, promovarea propriului business în online, suport din partea comunităţii EBW şi posibilitatea de a înscrie şi alte antreprenoare în club. Pentru fiecare nou membru înscris, persoana care face recomandarea primeşte un bonus de 20% din valoarea membershipului. În plus, alţi 20% merg către EBW Investment Fund. Domeniile eligibile pentru finanţare sunt educaţie, sănătate, IT, servicii, artificial intelligence (AI), antreprenoriat social, producţie, marketing, consultanţă. Sunt eligibile și afacerile deja înfiinţate care au în acţionariat o femeie cu min. 50% din acţiuni, care au profit și care nu sunt implicate în litigii civile sau penale.
Membrele Elite Business Women au acces la planurile de afaceri depuse online de către aplicanţi şi, tot online, vor vota businessul pe care îl consideră potrivit pentru finanţare. Perioada de înscriere este ianuarie-februarie 2020, iar procesul de selecţie durează până la 31 martie 2020.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1603 secunde