Fost sediu al Parchetului Național Anticorupție, transformat în institut de perfecționare a lucrătorilor din penitenciare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fost sediu al Parchetului Național Anticorupție, transformat în institut de perfecționare a lucrătorilor din penitenciare
Justiție 08 Septembrie 2017 / 14:11 464 accesări 0 comentarii

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat vineri că intenționează să transforme fostul sediu al Parchetului Național Anticorupție din Voluntari într-un viitor institut de perfecționare a lucrătorilor din penitenciare. "Intenționăm ca la Voluntari să transformăm acel fost sediu al PNA-ului într-un viitor institut, o viitoare școală de perfecționare, de formare continuă a lucrătorilor din penitenciare, pentru că majoritatea profesiilor juridice sau nejuridice au această formă de pregătire continuă", a afirmat Tudorel Toader care a participat la Festivalul de folclor pentru deținuți.

El a anunțat că în scurt timp va fi demarată procedura pentru achiziția studiului de fezabilitate la penitenciarul de la Berceni. Ministrul a mai spus că numărul de calorii din norma de hrană a deținuților nu se reduce după ce Guvernul a adoptat joi un proiect de lege privind norma de hrană a persoanelor private de libertate. "Nu se reduce (...) Legea din '94 vorbea de ideea asta de închisoare contravențională care nu mai există din 2003, de la revizuirea Constituției, după acea erau diferențe la regimul de hrană, după cum erau diferențe între regimul privării de libertate, adică dacă e reținut, dacă e arestat, dacă e condamnat, ori nu poți face astfel de diferențe, că toți sunt oameni și toți consumă la fel", a explicat Tudorel Toader. El a amintit că este aproape de finalizarea foii de parcurs privind hotărârea pilot pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în privința penitenciarelor din România.

"Sunt ministru al Justiției de un interval relativ scurt de timp, interval în care am încercat să iau pulsul sistemului penitenciar, am cunoscut mai multe unități de penitenciar. Voi continua această direcție și sigur vom fi împreună pentru rezolvarea, pe cât posibil, a tuturor problemelor care țin de penitenciar", a adăugat Tudorel Toader.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2741 secunde