Fregata „Regina Maria“ a parcurs, în 12 ani, de trei ori lungimea Ecuatorului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
65.000 de mile marine de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române Fregata „Regina Maria“ a parcurs, în 12 ani, de trei ori lungimea Ecuatorului
Eveniment 20 Aprilie 2017 / 18:03 5055 accesări 1 comentariu

Ziua de 21 aprilie marchează o sărbătoare importantă pentru marinarii din cadrul Forțelor Navale Române (FNR). În urmă cu 12 ani, intra în serviciul FNR una dintre cele mai importante nave utilizate în misiunile militare, fregata „Regina Maria”. „La momentul respectiv, a fost organizat un ceremonial, în portul britanic Portsmouth, în cadrul căruia a fost arborat pentru prima dată pavilionul românesc la catargul navei. Primul echipaj era format din 203 militari și era structurat pe patru servicii de luptă: Operații, Logistică, Electromecanic și Mentenanță”, spun cei de la FNR. În 12 ani, nava a fost nelipsită de la cele mai importante misiuni și exerciții NATO, precum Operația Active Endeavour din Marea Mediterană, în anii 2006, 2009, 2011 și 2013. „După deteriorarea situației de securitate din Marea Neagră, fregata a făcut parte din grupările navale permanente ale NATO în anii 2014, 2015 și 2016”, se mai arată în comunicatul FNR. În acești 12 ani în care s-a aflat în serviciul FNR, „Regina Maria” a parcurs peste 65.000 de mile marine, echivalentul a trei lungimi ale Ecuatorului. „Fregatele T22 sunt platforme de luptă versatile, capabile să execute misiuni, în cadrul unor grupări navale sau singular, pentru combaterea pericolelor de la suprafață, aeriene sau subacvatice, dar dețin capabilități și pentru desfășurarea unor operațiuni umanitare sau de căutare și salvare pe mare. Intrarea în serviciul Forțelor Navale Române a celor două fregate T22, „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, a permis marinarilor militari români să execute misiuni alături de partenerii din NATO și să-și dezvolte deprinderile de luptă împotriva amenințărilor de orice natură”, spun cei de la FNR.

1 comentariu

a-mirabilis 19:19:10 / 20 Aprilie 2017
O nava tip transformer

Ce mai domne.Navigare necesit est.Toata stima pentru cei care au rezistat .Dar sint sigur ca sunt putini care au parcurs atatea mile pe aceasta nava,65000Mm.Wow, si cam cat a fost consumul?Zau,platforma versatila?Si ma rog in ce consta versalitatea acestei nave de lupta ?Daca nu este publica,nu spuneti.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2535 secunde