Halterofilii bulgari au fost excluși de la Jocurile Olimpice 2016!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În urma numeroaselor cazuri de dopaj de anul acesta

Halterofilii bulgari au fost excluși de la Jocurile Olimpice 2016!

Sport 20 Noiembrie 2015 / 15:19 532 accesări

Bulgaria nu va putea participa la probele de haltere din cadrul Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro, din cauza valului de controale antidoping pozitive din primăvara acestui an, a anunțat Federația Internațională de Haltere (IWF) la finalul ședinței de Comitet Executiv care a avut loc la Houston (Statele Unite). „Comitetul Executiv confirmă că Bulgaria nu va putea participa la viitoarele Jocuri Olimpice”, a precizat IWF într-un comunicat dat publicității joi, înaintea startului Campionatelor Mondiale 2015, programate în orașul texan.

11 halterofili bulgari au făcut obiectul unor controale antidoping pozitive la stanozolol, un steroid anabolizant, înaintea Campionatelor Europene care au avut loc în aprilie 2015, la Tbilisi. Sportivii prinși dopați, opt bărbați și trei femei, au fost suspendați pentru patru ani, iar Bulgaria a fost exclusă de la Europenele din capitala Georgiei.

Bulgaria, una dintre națiunile dominante în acest sport, s-a mai confruntat cu o situație asemănătoare în urmă cu șapte ani, când a fost exclusă de la Jocurile Olimpice din 2008, după ce toți halterofilii săi care urmau să participe la competiția de la Beijing au fost depistați pozitiv la metandienonă, un steroid anabolizant, cu câteva săptămâni înaintea startului competiției.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1401 secunde