Ibrahimovic a intrat în istoria Ligii Campionilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
I-a depășit pe Nicolas Anelka și Javier Saviola

Ibrahimovic a intrat în istoria Ligii Campionilor

Sport 23 Noiembrie 2017 / 17:40 898 accesări
Jose Morinho forțează intrarea în formă a lui Zlatan Ibrahimovic, portughezul fiind conștient că va avea mare nevoie de el în acest sezon

Jose Morinho forțează intrarea în formă a lui Zlatan Ibrahimovic, portughezul fiind conștient că va avea mare nevoie de el în acest sezon

Veteranul suedez de 36 de ani al lui Manchester United, Zlatan Ibrahimovic, a stabilit un record unic în Liga Campionilor. Revenit abia acum câteva zile pe teren, după șapte luni de absență în urma unei accidentări la genunchi, atacantul a jucat miercuri seară în partida cu FC Basel, iar Manchester United a devenit al 7-lea club pentru care prinde minute în cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi din fotbalul european.

Manchester United a pierdut cu 1-0 meciul de la Basel (gol Michael Lang, în minutul 89), iar Ibrahimovic a intrat în minutul 74, în locul lui Anthony Martial. Suedezul i-a depășit astfel pe Nicolas Anelka și Javier Saviola, cu care împărțea până acum numărul de 6 echipe alături de care a jucat în Champions League.

Practic, Zlatan a participat în Liga Campionilor cu toate echipele la care a jucat, în afară de Malmo FF, clubul la care s-a lansat în fotbalul mare: Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Internazionale Milano, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain și Manchester United.

Reamintim că Zlatan Ibrahimovic și-a făcut revenirea pe terenul de joc sâmbătă seară, la victoria lui Manchester United în fața lui Newcastle United, scor 4-1, în etapa a 12-a din Premier League. 7 luni au trecut de la ruptura de ligamente pe care atacantul suedez a suferit-o la genunchiul drept în sezonul trecut, în aprilie 2017.

În vârstă de 36 ani, Zlatan Ibrahimovic a câștigat 4 titluri consecutive de campion al Franței cu Paris Saint-Germain, înainte de a semna cu Manchester United, în vara anului trecut. Suedezul a reușit să înscrie 28 de goluri în 46 de meciuri, dar sezonul său excelent a fost întrerupt brusc când a suferit o ruptură de ligamente la genunchi, în cursul meciului retur cu Anderlecht, din semifinalele Europa League, competiție pe care echipa sa avea să o câștige.

Operat cu succes în Statele Unite, Ibrahimovic și-a continuat recuperarea la clubul Manchester United, cu care nu se mai afla sub contract de la finalul sezonului trecut, iar în luna octombrie a semnat un nou acord cu trupa lui Mourinho. Recuperarea atacantului în vârstă de 36 de ani a decurs incredibil. Medicii americani au rămas uimiți de condiția genunchiului, astfel că Ibrahimovic a revenit pe teren mult mai rapid decât s-ar fi așteptat oricine.12