Împăratul şi împărăteasa Japoniei, la mormântul liderului legendar Jimmu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cea mai lungă linie genetică ereditară din lume Împăratul şi împărăteasa Japoniei, la mormântul liderului legendar Jimmu
Externe 26 Martie 2019 / 18:00 366 accesări 0 comentarii

Împăratul Japoniei Akihito şi împărăteasa Michiko au vizitat mausoleul primului lider legendar al naţiunii, împăratul Jimmu, marţi în vestul Japoniei, înainte de abdicarea sa, care va avea loc luna viitoare, relatează DPA, potrivit agerpres.ro. Împăratul, în vârstă de 85 de ani, s-a deplasat în acest loc situat în oraşul Kashihara din vestul ţării înainte de a renunţa la tronul Crizantemei pe 30 aprilie. Mormântul antic este dedicat lui Jimmu, despre care se spune că a devenit primul împărat al Japoniei în 660 î.Hr. Familia imperială revendică cea mai lungă linie genetică ereditară din lume, cu o vechime de peste 2.600 de ani.

La începutul acestei luni, Akihito a dat startul unei serii de ceremonii şi ritualuri pentru abdicarea sa planificată - prima în Japonia în aproape 200 de ani. Vizita de marţi la mormânt este unul dintre aceste evenimente. Cel mai mare fiu al lui Akihito, prinţul moştenitor Naruhito, în vârstă de 59 de ani, îi va succede la tron pe 1 mai.

Împăratul va vizita de asemenea vechiul sanctuar shinto Ise Jingu din centrul Japoniei pe 18 aprilie şi mausoleul din Tokyo al tatălui său, împăratul Hirohito, pe 23 aprilie.

Împăratul Akihito a devenit cel de-al 125-lea împărat la 7 ianuarie 1989, la vârsta de 55 de ani, după moartea tatălui său, împăratul Hirohito, în numele căruia Japonia a luptat în Al Doilea Război Mondial.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.252 secunde