Indivizii care au furat telefoane de 100.000 de euro, arestați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mandate de 30 de zile Indivizii care au furat telefoane de 100.000 de euro, arestați!
Eveniment 19 Decembrie 2016 / 16:47 269 accesări 0 comentarii

Cei trei indivizi acuzați că au jefuit în urmă cu două săptămâni magazinul Media Galaxy, din incinta complexului comercial Carrefour, au fost arestați preventiv de magistrații constănțeni. În spatele gratiilor a ajuns și un al patrulea membru al găștii. Autoritățile continuă investigația pentru a recupera smartphone-urile în valoare de 100.000 de euro sustrase de suspecți.

Magistrații constănțeni au emis mandate de arestare preventivă de 30 de zile pe numele celor patru indivizi prinși în flagrant în orașul Pitești, în timp ce se pregăteau să jefuiască un magazin "Altex". Decizia nu este definitivă. Oamenii legii continuă cercetările pentru recuperarea celor 150 de telefoane mobile mărcile Samsung și iPhone, în valoare totală de 100.000 de euro, sustrase de trei dintre suspecți din incinta Media Galaxy Constanța.

Amintim că ofițerii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Constanța, au reușit să captureze, în noaptea de vineri spre sâmbătă, trei indivizi care au jefuit, în urmă cu două săptămâni, magazinul Media Galaxy, situat în incinta complexului comercial Carrefour, din Constanța. Potrivit anchetatorilor, M.N., de 31 de ani, din Medgidia, M.P.-L., de 30 de ani, din localitatea Gura Cîlnăului (județul Buzău), și L.M., de 48 de ani, din județul Olt, au forțat o ușă metalică, au pătruns în spațiul comercial și au furat 150 de smartphone-uri, mărcile Samsung și iPhone.

Succesul repurtat la Constanța i-a încurajat pe cei trei suspecți să pregătească un nou atac. Nu au știut că oamenii legii i-au identificat și se află deja pe urmele lor. În noaptea de 16 spre 17 decembrie, cei trei au ajuns în orașul Pitești, unde intenționau să dea o nouă lovitură, de data aceasta la un magazin Altex. Surse judiciare spun că hoții dăduseră târcoale zonei, cu o seară înainte, timp de aproape trei ore, însă renunțaseră la ideea jafului și plecaseră la Brașov. S-au întors vineri noapte mai hotărâți. Din păcate pentru planurile lor, în momentul în care au acționat, polițiștii au intervenit în forță și i-au reținut. Alături de cei trei bărbați bănuiți că au comis furtul din Constanța a fost prins și I.V.-A., în vârstă de 36 de ani, din municipiul Brașov. La acțiunea în urma căreia cei patru membri ai grupului au ajuns în custodia autorităților au mai luat parte polițiști din Brașov și Pitești, dar și ofițeri ai Direcției de Operațiuni Speciale.

Ulterior, indivizii au fost escortați la Constanța, reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanțe, și încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv. Duminică după-amiază, aceștia au fost duși în fața magistraților, cu propuneri de arestare de 29 de zile. Cercetările în acest dosar sunt coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.Pagina a fost generata in 0.1567 secunde