„Înșir'te mărgărite” s-a anulat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Înșir'te mărgărite” s-a anulat

Cultură 12 Octombrie 2015 / 16:10 701 accesări

Spectacolul „Înșir'te mărgărite”, programat pe 26 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, s-a anulat. Cei care și-au achiziționat bilete sunt așteptați, zilele acestea, la sediul instituției gazdă, pentru a primi contravaloarea lor.

„Înșir'te mărgărite” este spectacolul cu care, în aprilie 2015, a fost inaugurată Sala Mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, ce trecuse printr-un amplu proces de restaurare și reabilitare. Spectacolul are la bază o feerie-poem a lui Victor Eftimiu, transpusă scenic de Dan Puric. Numărul mare al actorilor din distribuție, scenografia semnată de Doina Levintza și muzica realizată de „regele naiului”, Gheorghe Zamfir, erau „argumente” care justificau prețurile mari la aceste spectacol, cuprinse între 175 și 225 de lei. Probabil din acest motiv, constănțenii nu au fost interesați de acest titlu, iar organizatorii au decis să anuleze „Înșir'te mărgărite”.

Despre acest spectacol, Dan Puric spunea: „Nu ştiu cum, dar Eftimiu a făcut un basm modern fără să-l modernizeze. I-a păstrat sănătatea sufletească, inocenţa şi frumuseţea. S-a jucat. Asta mi-a plăcut teribil. M-a atras starea de joc a lui Eftimiu faţă de poveste. Într-o societate confuză, în care lipsesc reperele morale, iar axul valoric este perturbat, basmul clarifică, limpezeşte. El nu poate să mintă pentru că e făcut pentru copii. Nevoia de basm o consider azi necesară pentru că lumea se urâţeşte, iar basmul e un reflex de igienă sufletească… Acest spectacol este profund românesc şi, de aceea, poate fi oricând internațional”.

Citește și:

„Înșir'te mărgărite”, de la București la Constanța

Bilete pentru „Înșir'te mărgărite”

„Înșir'te mărgărite”, premieră la Constanța12
Pagina a fost generata in 0.1792 secunde