Întâlnire sub semnul... artelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Întâlnire sub semnul... artelor

Cultură 11 Aprilie 2013 / 00:00 388 accesări

Constănţenii sunt invitaţi la o întâlnire sub semnul... artelor, în clubul Doors, duminică, de la ora 18.00. Este vorba despre cea de-a treia ediţie a proiectului „Mecanici poetice”, derulat de Asociaţia „KULTUrale”, la iniţiativa poetelor Iulia Pană şi Amelia Stănescu.

DESPRE CĂRŢI, TEATRU ŞI FILM Fotografia, cartea, muzica şi filmul sunt doar câteva dintre opţiunile unei seri culturale la malul mării, care se anunţă incitantă şi interactivă. Cei curioşi să participe la o întâlnire despre cărţi, teatru şi film cu scriitorul Jean-Lorin Sterian pot admira şi o expoziţie de fotografie semnată de Marian Adochiţei, completată de recitalul unei talentate interprete de jazz, Elena Gatcin.

Excentricul scriitor constănţean Jean-Lorin Sterian este cunoscut mai ales pentru textul „8 ore (Maybe someday)\" - demisia sa literară de la Playboy. Acesta a publicat, printre altele, romanul „Lorgean\" (Polirom) şi volumele de povestiri „Baltazar şi Hazardul\" (Metafora), „Scriitorul a ieşit la vânătoare\" (Pro Logos). Micro-romanul „Clopotele bat fără noimă\" (Editura Noesis) a apărut doar în format electronic.

Jean-Lorin Sterian a scris pentru publicaţii culturale, dar şi mondene. A făcut parte din trupa de playback „Grupul Sanitar\", cu care a scos albumul „Playback Superstar\" şi despre care a produs documentarul „Lecţia de playback\". Pasionat de filme, Sterian s-a apropiat şi de producerea lor, ca scenarist, dar şi ca regizor, deocamdată al scurtmetrajului „Principiul dragostei comunicante\". În stilu-i caracteristic, Jean-Lorin Sterian mărturiseşte: „Viaţa mea sentimentală este suficient de complicată ca să-mi ofere inspiraţie pentru cărţi şi filme pentru multă vreme. Citesc mult, mă uit la filme şi îmi trag muzică nouă. Zilnic. Dacă mi-aş transforma pasiunile în job, n-aş mai savura nimic”.

FOTOGRAFIE Autorul expoziţiei de fotografie din Doors, Marian Adochiţei, este actor al Teatrului de Stat Constanţa din anul 2005. Artistul care a jucat în peste 20 de piese de teatru, dar şi în filme, este câştigătorul a două premii importante ale Galei Tânărului Actor Hop de la Mangalia, „Generaţia Aşteptată” (2006) şi „Ştefan Iordache” pentru „Cel mai bun actor” (2009). În ultimii ani, Marian Adochiţei şi-a descoperit şi pasiunea pentru fotografie.

RECITAL Cea de-a treia protagonistă a serii culturale, Elena Gatcin, este originară din Republica Moldova. A fost membră a trupei Edict (pian şi voce), iar din 2011, activează în trupa Shake Down. A colaborat cu Corneliu Stroe în proiectul „Balkanamera”, iar pentru calităţile sale vocale, Elena Gatcin a fost premiată, în repetate rânduri, pe scena Festivalului Mamaia.12
Pagina a fost generata in 0.1704 secunde