Iranul confirmă că a testat recent o rachetă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iranul confirmă că a testat recent o rachetă

01 Februarie 2017 / 14:39 354 accesări
Hossein Dehghan

Hossein Dehghan

Ministrul iranian al Apărării, Hossein Dehghan, a confirmat miercuri că țara sa a testat recent o rachetă, anunță agenția de presă Tasnim, potrivit Le Figaro.

Acesta a adăugat însă că testul nu reprezintă o încălcare a acordului semnat în iulie 2015 la Viena privind programul nuclear iranian sau a rezoluției Consiliului de Securitate al ONU.

"Acest test recent era conform cu planurile noastre și nu le vom permite străinilor să se amestece în treburile care au legătură cu apărarea noastră", a spus el.

La cererea Statelor Unite, Consiliul de Securitate al ONU a evocat această problemă marți, în regim de urgență.

Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune, a anunţat luni seară un oficial din Statele Unite. Testul a avut loc duminică. Racheta lansată a explodat după 1.010 kilometri, a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

"Rachetele nu sunt parte a acordului nuclear. Iranul nu va utiliza niciodată rachete pentru a ataca alte ţări", a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe.

"În plus, nu s-au produs rachete capabile să transporte focoase nucleare", a dat asigurări şeful diplomaţiei iraniene.

Pe data de 14 iulie 2015, Iranul și cele șase puteri mondiale (Statele Unite, Rusia, China, Franța, Marea Britanie și Germania) au încheiat un acord privind limitarea programului nuclear al Iranului în schimbul unei relaxări a sancțiunilor împotriva acestei republici.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1676 secunde