James Harden a stabilit un nou record în NBA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

James Harden a stabilit un nou record în NBA

Sport 02 Ianuarie 2017 / 13:50 317 accesări
James Harden a intrat în istoria NBA

James Harden a intrat în istoria NBA

Baschetbalistul James Harden, component al echipei Houston Rockets, a stabilit duminică un nou record în liga nord-americană de baschet masculin (NBA), fiind primul jucător care a realizat un triple-double cu cel puţin 50 de puncte, 15 pase decisive şi 15 recuperări. Triple-double înseamnă înregistrarea unor numere de două cifre privind trei dintre cele cinci categorii ale unui joc de baschet: puncte, pase decisive şi recuperări.

James Harden (27 de ani) a jucat 42 de minute în partida câştigată de Houston Rockets pe teren propriu cu New York Knicks, scor 129-122 (27-32, 42-23, 30-37, 30-30). Harden, conducător de joc, a înscris nu mai puţin de 53 de puncte, un nou record personal, la care a adăugat 17 pase decisive şi 16 recuperări. Totodată, Harden a înscris nu mai puţin de 9 coşuri de trei puncte.

James Harden este al cincilea baschetbalist din istoria NBA care a reuşit un triple-double cu cel puţin 40 de puncte, după Russell Westbrook, LeBron James, Vince Carter şi Tracy McGrady. Aproape de jumătatea sezonului regulat din NBA, Harden a devenit un candidat serios la premiul pentru cel mai valoros jucător (MVP), alături de Russell Westbrook de la Oklahoma City Thunder, jucătorul cu cea mai bună medie de puncte per joc, dar care a avut şi şapte meciuri consecutive în acest sezon cu triple-double. Houston Rockets se află pe locul 3 în Conferinţa de Vest, cu 26 de victorii și 9 înfrângeri, după Golden State Warriors (29-5) şi San Antonio Spurs (27-6).

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1666 secunde