JUCĂRII CONTRAFĂCUTE. Vezi unde!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

JUCĂRII CONTRAFĂCUTE. Vezi unde!

Social 02 Iunie 2018 / 17:07 1180 accesări

Comisarii Protecției Consumatorilor Constanța au descoperit mai multe deficiențe pe parcursul unei acțiuni de control la jucării. Una dintre unitățile prinse cu nereguli este Sc Cocuta Comercial Srl. Au fost descoperite 118 bucăți jucării contrafacute; 154 de bucăți jucării fără elemente de identificare și caractetizare; 37 de bucăți jucării fără traducere în limba română. A fost lăsată i invitație pentru luni 04.06.2018 ora 10.00, la sediul Protecției Consumatorilor Constanța, a declarat comisarul șef adjunct al Protecției Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

De asemenea, au mai fost descoperite jucării Rapex, 378 de bucăți, în valoare de 8475 de lei, jucării fără denumire și adresă importator, 27 de bucăți, în valoare de 825 de lei, jucării fără traducere, 53 de bucăți în valoare de 1278 de lei, jucării marcă înregistrată, 99 de bucăți, în valoare de 3954 de lei.

Toate aceste nereguli au fost descoperite pe 1 iunie, în zona Cazino din stațiunea Mamaia.

Cu aceiași comercianți s-a făcut consiliere în perioada 29.04 - 1.05, a declarat comisarul șef adjunct al Protecției Consumatorilor Constanța.

"Aparent, produsele comercializate contrafăcute nu vatameaza interesele consumatorului; asta dacă e să privim pe o distanță foarte scurtă. În schimb, pesonajele îndrăgite de copii sunt rodul minții și muncii unor oameni care au investit averi colosale pentru ca toți cei mici să se poată bucura de aceste personaje. Singura lor modalitate de a-și recuperare investiția este vânzarea de produse la prețuri promoționale. Dacă noi obișnuim să punem în brațele copiilor toate chinezăriile, considerând că această formă de furt nu este violentă, este un păcat mare pentru industria desenelor animate. Mai mult decât atât, parte din produsele pe care le-am oprit de la comercializare sunt incerte din punct de vedere al Sănătății și interesele copiilor de a se distra pentru că nu le știm compoziția, nu știm de unde provin, nu știm ce este cu ele și pentru ce categorie de vârstă sunt potrivite. Rațiunea acestui control a fost rațiunea măsurilor impuse la 1 mai, într-o acțiune de control amplă, la peste 150 de agenți economici, sfătuindu-i pe toți să dea retur aceste produse și să achiziționeze produse conforme, numai produse cu marcă, și să renunțăm la a încuraja introducerea pe piață a produselor contrafăcute“, a declarat comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor din Constanța.

Vezi video aici:

https://youtu.be/3jZBIZAC6x012
Pagina a fost generata in 0.179 secunde