Kim Jong-un le-a transmis nord-coreenilor că trebuie să mănânce și mai puțin în următorii 3 ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kim Jong-un le-a transmis nord-coreenilor că trebuie să mănânce și mai puțin în următorii 3 ani

Externe 28 Octombrie 2021 / 12:06 1150 accesări
Coreea de Nord, foto: unsplash

Coreea de Nord, foto: unsplash

Kim Jong-un a emis o directivă prin care nord-coreenilor li se va reduce consumul de mâncare în următorii trei ani. Liderul națiunii izolate complet de restul lumii a afirmat că granița cu China, care a fost închisă de anul trecut din cauza pandemiei, nu va fi deschisă în curând. El și-a avertizat populația deja înfometată că trebuie să consume și mai puține alimente, întrucât rezervele de hrană ale țării încep să se epuizeze, potrivit Digi 24.

Granița Coreei de Nord cu China - principalul furnizor de hrană - nu este de așteptat să se redeschidă până în 2025 și mulți locuitori sunt îngrijorați că nu vor supraviețui.

Lumea știe de ceva vreme că în Coreea de Nord există o criză alimentară, lucru pe carel-a admis oficial și Kim Jong-un.

Izolându-se și față de principalul său partener comercial, Coreea de Nord a intrat într-o criză ale cărei dimensiuni pot fi cu greu evaluate.

Totuși, se știe căprețurile alimentelorși nu numai au crescut foarte mult.

Organizația Națiunilor Uniteapreciază că țara mai are aproximativ 860.000 de tone de rezerve alimentare în acest moment, ceea ce ar fi de ajuns doar pentru 2 luni. ONU a mai dezvăluit într-un raport recent că aproximativ 40% din populația țării este subnutrită.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1764 secunde