Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dezbătută mai bine de 7 ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
130 amendamente, impact bugetar de peste 1,6 miliarde

Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dezbătută mai bine de 7 ore

05 Aprilie 2016 / 20:22 752 accesări

Deputaţii din Comisia de muncă au dezbătut, marţi, timp de şapte ore, legea pentru adoptarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2016 şi alte măsuri fiscal-bugetare, adoptând 130 de amendamente, impactul bugetar al unuia singur fiind de 1,6 miliarde de lei.

La OUG nr. 57/2015 au fost aduse în jur de 130 de amendamente, al căror impact bugetar este semnificativ, o parte dintre acestea fiind susţinute de PSD, cum ar fi modul de calcul a pensiilor militare şi egalizarea salariilor funcţionarilor, păstrarea salariilor pentru unele categorii la nivelul la care sunt garantate prin contractele colective de muncă care expiră la sfârşitul anului 2016, acordarea sporului de doctorat celor care au obţinut acest titlu în perioada 2010-2014, dar şi majorarea indemnizaţiiilor de sedinţă primite de consilierii locali.

Deputaţii PNL s-au abţinut pe parcursul dezbaterii OUG nr. 57/2015, criticând PSD pentru adoptarea acestor ''fumigene electorale'' şi cerând prezenţa ministrului Muncii în Comisie pentru a explica dacă Guvernul dispune de banii necesari adoptării acestor măsuri fiscal-bugetare.

Cât priveşte amendamentul care prevede egalizarea salariilor funcţionarilor din administrația locală cu a celor din administrația centrală, preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, a afirmat că impactul bugetar calculat de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) este de 1,6 miliarde de lei.

Dragu: E corect principiul ca la muncă egală remuneraţia să fie egală, să vedem dacă putem implementa

Ministrul de Finanţe, Anca Dragu, a declarat marţi la Parlament că este de acord teoretic cu amendamentul la OUG 57/2015 dezbătut în Comisia pentru muncă, ca la muncă egală remuneraţia să fie egală pentru toţi funcţionarii publici, însă a precizat că implementarea ar putea dura ani.

"Ca şi principiu, desigur este corect, la muncă egală remuneraţia să fie egală. Sunt absolut de acord cu acest principiu. Trebuie însă să vedem în ce măsură este implementabil acest principiu, cred că trebuie să ne uităm la un orizont de timp de câţiva ani să ajungem într-adevăr să putem spune că pentru muncă egală remuneraţia este egală", a declarat ministrul.



12