Legea salarizării se modifică din nou. Creşteri salariale pentru bugetari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Legea salarizării se modifică din nou. Creşteri salariale pentru bugetari
Social 28 Februarie 2018 / 17:19 28028 accesări 17 comentarii

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că Guvernul va face o serie de amendamente la OUG 91/2017 pentru modificarea şi completarea legii salarizării, aflată în dezbatere în Parlament, afirmând că vor fi şi majorări salariale pentru anumite categorii de bugetari.

Legea salarizării va fi din nou modificată. "Ştim că sunt modificări la OUG 91/2017, avem şi noi câteva clarificări de făcut în lege. Ieri (marţi - n.r.) le-am discutat împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, lucrăm acum şi pe impact, calculează Finanţele impactul tuturor acestor amendamente, dar până săptămâna viitoare când va fi decizia finală în Comisia de muncă vă rog să îmi permiteţi să nu spun toate detaliile.(...) Este vorba şi despre majorări salariale pentru anumite categorii de bugetari", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, solicitată să precizeze ce modificări au fost aduse OUG 91/2017.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că Guvernul se gândeşte să crească salariile şefilor de centre DGASPC, prin modificările aduse OUG 91/2017.

"Am făcut un singur exemplu public pe care îl dau încă o dată şi acum pentru că îl susţin şi sunt convinsă că nu va avea niciun fel de problemă să treacă, este vorba de şefii de centre de la DGASPC-uri (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - n.r.), de exemplu, care au avut scăderi salariale, nu foarte mari, de 300 de lei, dar ne gândim să le ridicăm un pic coeficientul ca să nu mai aibă aceste scăderi salariale, pentru că totuşi este vorba de şefi de instituţii care au în subordine câteva zeci, dacă nu chiar sute de angajaţi", a spus Vasilescu.

Deputaţii din Comisia de muncă vor dezbate, săptămâna viitoare, OUG 91/2017 pentru a finaliza raportul care va fi înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

Loading...

17 comentarii

Mihaela 21:30:35 / 28 Februarie 2018
Salarii dgaspc

Dar la restul personalului din dgaspc de ce nu le creste salariul? Lor le-au scazut salariile nu cu 300 lei, ci cu 1300 lei. Cei cu studii superioare de specialitate si cu experienta maxima in domeniu au salariile mai mici decat soferii, muncitorii si alte categorii. Verificati la dgaspc sector 6 si va veti convinge.

Dorin 22:32:08 / 28 Februarie 2018
...

Ma intreb ce salarii or fi avand inainte de a le fi scazut cu 1.300 ?

Răspunde | Raportează | | |+10
Mihai 22:42:57 / 28 Februarie 2018
Salarii DGASPC

Se pare că nu se aplică principiul "la muncă egală remunerație egală". Ex: funcționarii publici versus personalul contractual. Și unii și alții au aceleași atribuții dar sunt plătiți diferit.

Ionut 06:47:53 / 01 Martie 2018
Pentru Dorin

Nu sti ce vorbesti ! Scaderea mare este pe salariul net, fiindca la cei cu maxim de categorie si vechime suporta integral transferul contributiilor ! Ti se pare normal ? Nu lucrez acolo si am patit la fel. Si nici nu am salariu nesimtit si nici director nu sunt.

Jurj 08:21:20 / 01 Martie 2018
Creștere salarii

Dar la angajații Postei Romane nu se gândesc, când este de tăiat sunt bugetari și când sa primească și ei o mărire sunt privați. Eu cred ca au mai mult de lucru și responsabilități mult mai mari ca spre ex. Politia locala.

Marius 09:36:56 / 01 Martie 2018
Ne ducem in cap rau, veti vedea

Guvernul asta al PSD va baga Romania in criza. Cresteri salariale pentru unii, pe cand altii mor de foame. Pe langa asta, preturi dublate. Favorizarea unor salarii doar pentru anumite functii va declansa o avalansa a spagii si a angajarii prin relatii. Discrepanta salariala va deveni insuportabila pentru clasa muncitoare, vom avea miscari sociale mari si demonstratii. Discriminarea va scoate omul de rand in strada. 10% din populatie va trai mai bine, pe carca platitorilor de taxe cu salarii amarate. PSD a asigurat leafa "profesorilor cu doctorate" precum Ponta si majoritatii de "intelectuali" ajunsi in functie cu spaga, pile si relatii. Timp in care marea majoritate de cetateni sunt abandonati in salarii care abia le asigura mancarea, plata intretinerii, ori chiriei. Salariile majorate exagerat doar pentru unele categorii vor face ca cetatenii sa plece in masa din aceasta tara. Vor ramane doar hotii sa-si aloce salarii colosale din imprumuturi externe. Caci economie nu exista in Romania sa suporte astfel de cresteri salariale aberante.

Răspunde | Raportează | | |+39
Rugam toate institutiile statului 10:24:28 / 01 Martie 2018
De ce se acepta discriminarea de catre guvernul psd?

sa se autosesizeze in legatura cu discriminarea care se face intre angajatii bugetari si angajatii din privat. Nu se poate ca pt aceasi pregatire, aceleasi studii, aceasi functie, unii sa aibe salarii uriase, iar altii sa fie platiti de f multe ori cu salariu minim pe economie. Salariile bugetarilor trebuie sa SCADA, nu sa creasca, pt ca ei nu produc nimic, ei sunt platiti din bugetul tarii, iar cei care mai lucreaza in privat nu sunt platiti cat ei. Cei din privat fac bugetul tarii, nu bugetarii. De asemenea cerem ca salariile din RO sa fie la acelasi nivel cu cele din UE, caci de 28 ani toate costurile, toate facturile, toate serviciile sunt aliniate cu cele din UE, netinandu-se cont de salariile din RO.

Vine criza 10:26:33 / 01 Martie 2018
Vom ajunge ca Venezuela

Cresterile anormale de salarii anuntate de catre PSD au strict drept tinta castigarea urmatoarelor alegeri. Romania nu are o economie sa justifice asa majorari aberante Inconstientii risipesc toti banii primiti de la UE, baga tara in datorii imense si apoi, in caz de nu vor castiga alegerile, vor da vina pe urmatorii de la putere. Tare imi e ca ne indreptam catre situatia Venezuelei. Pe aia tot socialistii i-au adus la sapa de lemn.

ct 10:34:47 / 01 Martie 2018
hmmm...

sa plateasca taxe si impozite doar bugetarii, asistente cu 4-5-6000 lei net, plus spaga zilnica neimpozabila.... grefiere ( dactilografe ) cu 6-7000 lei net, plus sporuri... pensii speciale cca 184000 persoane..... astia sa plateasca taxe, privatii s au saturat sa duca toti hotii, incompetentii in spate !!!

Liviu Faleza Nord 10:40:10 / 01 Martie 2018
Toti spagarii si politicienii facuti "profesori universitari" primesc leafa grasa. Pulimea se uita, saliveaza si e taxata.

Cum sa ai mai salariul la fel ca in Germania, cand tu nu ai nici industrie, nici productivitate care sa-ti dea o economie productiva? Germania are un PIB de 20 de ori cat al Romaniei si o economie aplicata de economisti adevarati, nu de lichele ajunse in salariu de bugetar prin mita, relatii si cunostinte. Comparam un "doctor" cu sudii false de tip Ponta cu un absolvent pe economie din Germania? Eu zic ca ne meritam traiul amar pentru ca tocmai noi lasam niste handicapati sa-si bata joc de soarta noastra. Apropos de Venezuela, la fel a inceput si acolo drumul catre foamete. Verificati situatia din acea tara, sa vedeti incotro ne indreptam cu PSD la putere.

Doina 13:24:31 / 01 Martie 2018
Salar

Merita cei din sanatate marirea salariala.

Mihaela 13:58:01 / 01 Martie 2018
Salariile mici primează! !

Daca va gânditi la sefii instituțiilor ,faceti un efort mic si gândiți.va si la restul personalului din dgaspc,care duce greul ...adică a celor care timp de 8 ore stau si.si bat capul cu tot felul de "specime",delicventi si tot felul de copii veniti din diferite medii !mai rumega un pic problema draga doamna Olguta inainte de a mai lua o decizie !

Daniel Nistor 14:52:41 / 01 Martie 2018
Inceput de colaps national

Asistam la delimitarea tot mai clara a celor doua categorii: bugetari ajunsi in functii prin pile, spagi si relatii care praduiesc bugetul de stat si cei din privat si imm-uri, care sustin produsul intern brut al tarii. PSD a asigurat culcusul cald pentru leprele societatii, pe cand 90% din populatie suporta preturi dublate, costuri exagerate si taxare ca la robi. Asa ceva nu credeam ca voi mai vedea. Se repeta exact promisiunile lui Ceausescu dinainte de fuga: "Dragi cetateni, vi se vor mari pensiile si salariile!"

Laurentiu 15:21:02 / 01 Martie 2018
Salarii

Sa vezi atunci cand aceste salarii vor deveni nesustenabile.....concedieri, scaderi de salarii etc. Atunci sa te tii bine

bugetar 07:54:07 / 02 Martie 2018
legea salarizarii

Legi proaste date de incompetenti. In sistemul sanitar, nu lucreaza numai medici si asistenti. De DISCRIMINARE ati auzit? Avocatul poporului, de ce nu se autosesizeaza?

12

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2561 secunde