Liviu Dragnea: „Am convingerea că până la alegeri o să fiu viu și liber, ca și Tăriceanu“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Liviu Dragnea: „Am convingerea că până la alegeri o să fiu viu și liber, ca și Tăriceanu“

Politică 15 August 2016 / 07:29 489 accesări

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară, la Antena 3, că până la alegeri o să fie "viu și liber", în condițiile în care a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Liviu Dragnea este convins că și copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu va fi liber până la alegeri.

Întrebat într-o emisiune la Antena 3 dacă va fi liber până la alegeri, Liviu Dragnea a răspuns: "Am convingerea că până la alegeri o să fiu și viu și liber. Ca și domnul Tăriceanu. (...) Vreau să duc partidul să câștige și aceste alegeri".

Dragnea a spus că se bazează pe "proceduri".

Liderul PSD a adăugat că are o "mâhnire", și anume că soția sa a fost "târâtă într-un pseudo-dosar".

"Am în schimb o singură mâhnire, că soția mea a fost târâtă în acest pseudo-dosar. Nu e în regulă ce se întâmplă în România. Este singura mâhnire", a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. Conform rechizitoriului DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman.

Întrebat duminică seară dacă le-a angajat pe colegele din PSD, unde lucra soția sa, Liviu Dragnea a afirmat: "Dacă ar fi fost așa, nu era un lucru minor. (...) Pentru mine, asta era un lucru grav. Nu spune nimeni că eu le-am angajat. (...) Fosta mea soție nu a condus acea instituție, nu avea în fișa postului așa ceva".

Liviu Dragnea a susținut că este denunțat de "o doamnă condamnată pentru mită", care și-ar fi schimbat declarațiile pe parcurs.12