Lucrări de Dali și Rembrandt, în muzeele constănțene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lucrări de Dali și Rembrandt, în muzeele constănțene

Cultură 22 Aprilie 2016 / 16:37 1141 accesări

Constănțenii, cu mic, cu mare, sunt așteptați, de săptămâna viitoare, la o expoziție-eveniment de care își vor aminti cu drag de acum încolo. Miercuri, de la ora 17.00, chiar în Săptămâna Patimilor, la Muzeul de Artă se va deschide o expoziție semnată de Salvador Dali. Expoziția „Biblia Sacra”, deschisă până pe 14 iunie, cuprinde lucrări de litografie și grafică inspirate din Sfânta Scriptură. Pictate în acuarelă, între 1963 și 1964, ilustrațiile au fost transpuse chiar de Dali în tehnica litografiei colore, în anul 1970.

De asemenea, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) se va deschide, în Săptămâna Luminată, chiar în cea de-a doua zi de Paști, pe 2 mai, expoziția „Rembrandt van Rijn. Apogeul artei gravurii”, însumând 273 de gravuri semnate de celebrul artist olandez. Expoziția va putea fi admirată la MINAC până în luna septembrie.

Atât lucrările semnate de Dali, cât și gravurile lui Rembrandt fac parte din colecția germanului Thomas Emmerling, manager de artă specializat pe grafica modernă.

Citește și:

Expoziție Salvador Dali, la Constanța12