Lupte pe plajă: România a câştigat zece medalii la Mondialele de juniori de la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lupte pe plajă: România a câştigat zece medalii la Mondialele de juniori de la Constanţa

Sport 25 Septembrie 2021 / 08:01 447 accesări

Sportivii români au câştigat 10 medalii, dintre care una de aur, 3 de argint şi 6 de bronz, la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă pentru juniori, desfăşurate vineri pe Plaja Neversea din Constanţa.

Unica medalie de aur a fost adusă de Elena Irina Margaş la cat. +70 kg, argintul revenind ucrainencei Ielizaveta Morenko, în timp ce bronzul a fost adjudecat de o altă româncă, Amalia Alice Andreea Rătunzeanu.

La cat. 50 kg, Nicoleta Cristina Băjan a obţinut argintul, după ce a fost învinsă de în finală de Maria Leordă (Republica Moldova). Bronzul a fost câştigat de Ana Maria Pîrvu, care a învins în finala mică o altă reprezentantă a ţării noastre, pe Alisa Bora.

În limitele cat. 60 kg, într-un alt duel românesc pentru bronz, Andreea Ştefania Rebecca Baraga a învins-o pe Teodora Sîrbu. Aurul a fost cucerit de turcoaica Selvi Ilyasoglu, după o finală cu Daria Medveţka (Ucraina).

La cat. 70 kg, românca Georgiana Anastasia Copăceanu s-a mulţumit cu medalia de argint, după ce a pierdut finala cu Olena Nikitinska (Ucraina). În meciul pentru medalia de bronz, românca Paula Aurelia Izabela Rotaru a învins-o pe compatrioata Bianca Ana Maria Andreiaş.

În concursul masculin, românul Erich Loidl a câştigat argintul la cat. 90 kg, fiind învins în finală de grecul Angelos Kouklaris. Georgian Florin Tripon a obţinut bronzul după victoria din finala mică, împotriva turcului Atilla Kaan Aydin.

La cat. +90 kg, Eduard Cristian Popescu a luat bronz, graţie victoriei contra ucraineanului Rustam Pielin în finala mică. Aurul a fost adjudecat de grecul Rafail Gkirnis, victorios în finala cu turcul Arif Aslan.

La cat. 80 kg, Virgil Dănuţ Goşa a ratat medalia de bronz, pierzând finala mică disputată cu moldoveanul Eugeniu Mihălcean.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3442 secunde