MAE condamnă discriminarea la care a fost supusă o româncă în Marea Britanie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MAE condamnă discriminarea la care a fost supusă o româncă în Marea Britanie

Social 24 Iulie 2015 / 00:00 587 accesări

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut demersuri în legătură cu situaţia unei românce căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Marea Britanie pe motiv de cetăţenie română, autorităţile britanice dând asigurări că este vorba despre un caz izolat. „MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament. (...) Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, se precizează într-un comunicat de presă a ministerului.

Potrivit sursei citate, ca urmare a demersurilor efectuate, a reieşit că hotelul şi-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români, decizie care a fost luată de conducerea hotelului după ce s-ar fi confruntat cu mai multe incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicaţi cetăţeni români. Alecsandra Puflea a depus o plângere la poliţia britanică, de la care a primit asigurări că hotelul îşi va prezenta scuzele cuvenite pentru această situaţie şi că se fac demersuri pentru schimbarea acestei politici a hotelului. Totodată, autorităţile britanice au dat asigurări că situaţia este una izolată.

MAE mai informează că ambasada României la Londra este în legătură cu Alecsandra Puflea, ataşatul de interne din cadrul misiunii aflându-se în contact cu poliţia britanică. O româncă în vârstă de 22 de ani, Alecsandra Puflea, a reclamat, potrivit presei britanice, că a fost refuzată de lanţul hotelier Holiday Inn Express pentru că a fost considerată prostituată. Lanţul hotelier a prezentat scuze pentru confuzia creată la rezervarea unei camere într-o unitate turistică din oraşul britanic Hull. Românca susţine că recepţionerul hotelului i-a spus, după ce i-a verificat documentele: "Îmi pare rău, nu acceptăm români". Conform publicaţiei „Hull Daily Mail“, unitatea hotelieră ar fi introdus politici speciale după ce mai multe românce s-au prostituat în camerele sale.12