Magistrala feroviară Bucureşti - Constanţa, operaţională pe întreaga distanţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Magistrala feroviară Bucureşti - Constanţa, operaţională pe întreaga distanţă

Economie 28 Iulie 2021 / 07:06 846 accesări

Magistrala Bucureşti - Constanţa este operaţională pe întreaga distanţă, începând cu ora 20:00, odată cu redeschiderea traficului feroviar atât pe firul I, între staţiile Dorobanţu - Basarabi, cât şi pe firul II, din staţia CF Feteşti, a informat, marţi seara, administratorul infrastructurii feroviare publice, CFR SA, printr-un comunicat.

"Circulaţia trenurilor spre şi dinspre litoral se desfăşoară, începând cu această oră, în condiţii de siguranţă pe întreaga magistrală feroviară Bucureşti - Constanţa şi retur, odată cu finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea traficului atât pe firul I, între staţiile Dorobanţu - Basarabi, cât şi pe firul II, din staţia CF Feteşti, porţiuni pe care trenurile vor circula cu restricţie de viteză, condiţie tehnică obligatorie, până la stabilizarea căii", a precizat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.


Echipele feroviare ale Sucursalei Regionale CF Constanţa au finalizat toate lucrările de reparaţii la infrastructura feroviară afectată de cele două deraieri, produse pe firul I între staţiile Dorobanţu - Basarabi şi pe firul II, din staţia Feteşti.

"Personalul feroviar de specialitate a intervenit în aceste zile, în mod continuu, în cele două zone unde s-au produs deraierile, Dorobanţu - Basarabi (firul I), respectiv pe firul II din staţia CF Feteşti, şi au executat ample lucrări pentru refacerea elementelor infrastructurii feroviare, afectată de deraierea vagoanelor de marfă, şi aducerea liniilor de cale ferată la parametri necesari desfăşurării circulaţiei în condiţii de siguranţă", se menţionează în comunicat.


Pe 21 iulie, circulaţia pe Magistrala Bucureşti - Constanţa a fost blocată la intrarea în staţia CF Feteşti, pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului ROFERSPED, a informat CFR SA. Potrivit sursei citate, din compunerea trenului de marfă, care circula pe relaţia Constanţa Port - Lehliu, la ieşire din staţia CF Feteşti au deraiat cinci din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulaţie fiind avariate în urma deraierii.

În cursul nopţii de 21 spre 22 iulie, la ora 02:30, a fost redeschisă Magistrala Bucureşti - Constanţa, iar toate trenurile de călători spre şi dinspre litoral şi-au reluat circulaţia pe ruta directă. Însă, pe raza staţiei Feteşti, traficul a fost redirecţionat pe un singur fir, în zona afectată de deraierea trenului de marfă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3455 secunde