Magistrații au decis să înceapă judecata în dosarul lui Vasile Blaga

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Magistrații au decis să înceapă judecata în dosarul lui Vasile Blaga

03 Mai 2017 / 15:18 1957 accesări

Magistrații de la Curtea de Apel București au decis, miercuri, că instanța a fost sesizată în mod legal în cazul fostului copreședinte al PNL, Vasile Blaga, dispunând să se înceapă judecata pe fond.

Respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul Blaga Vasile împotriva încheierii din data de 20.02.2017, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr.1240/3/2017/a1 al Tribunalului București, Secţia I Penală, a decis Curtea de Apel București miercuri.

Astfel, a fost menținută decizia Tribunalului București care a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosar.

Vasile Blaga, fost senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie de procurorii DNA din Ploiești în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, cauza fiind trimisă instanței supreme. Mandatul de senator al lui Vasile Blaga s-a încheiat în luna decembrie iar dosarul nu a mai fost de competența ÎCCJ, fiind trimis Tribunalului București.

"În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale. Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ştefan Gheorghe, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro)", susțin procurorii DNA.

DNA a dispus disjungerea cauzei față de mai multe persoane printre care Horațiu Berdilă și Gheorghe Ștefan, cercetările urmând să continue în ceea ce îi privește pe cei menționați.12