„Mai vrea cineva să vadă copii mutilați în urma poliomielitei?“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dr. Raed Arafat:

„Mai vrea cineva să vadă copii mutilați în urma poliomielitei?“

Sănătate 10 Ianuarie 2018 / 12:33 1844 accesări

În ultimele zile, panourile publicitare apărute în unele orașe din țară, prin care se transmite că vaccinarea ar fi nesigură, constituie un subiect aprins care este dezbătut atât de unii specialiști din Sănătate, cât și de cei ai Asociației Pro Consumatori. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a postat, la rândul său, pe pagina sa de socializare un mesaj pertinent în acest sens...

În ultimele zile, panourile publicitare apărute în unele orașe din țară, prin care se transmite că vaccinarea ar fi nesigură, constituie un subiect aprins care este dezbătut atât de unii specialiști din Sănătate, cât și de cei ai Asociației Pro Consumatori. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a postat, la rândul său, pe pagina sa de socializare un mesaj pertinent în acest sens: ”Acest panou publicitar (cel din imagine) a apărut la Brașov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iași și Cluj. Înțeleg că este o campanie de “informare” sau mai bine zis DEZINFORMARE asupra faptului că vaccinurile nu sunt sigure. Oare lipsa vaccinării este mai sigură? lar cei care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure îi spun că lipsa vaccinări poate ucide chiar, sau cel puțin să lase copilul cu invaliditate pe viață. Uitați-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectați de rujeolă. Lipsa vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinați și a decesului unora dintre ei”, spune dr. Raed Arafat. Tot el menționează că o astfel de campanie are nevoie de finanțare, iar concepția este una diabolică... se vrea să spună că oamenii au dreptul la informare și la libera alegere, un aspect cu care sunt total de acord, se vrea să ne convingă că afișul transmite un mesaj echilibrat prin care se cere populației să citească prospectul și să intre pe un site de informare... sau mai bine zis, cel puțin din punctul meu de vedere ca medic, de dezinformare. ”Însă primul mesaj care rămâne în mentalul celui care citește este cel din primul punct și care afirmă că “ Vaccinurile NU sunt sigure”, o afirmație care nu are nici un fundament științific și care alcătuiește mesajul principal al campaniei. Un mesaj direct, fals și periculos ce vine să submineze toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creșterea numărului copiilor vaccinați în România și să prevină tragediile precum cele cauzate de rujeola din ultima perioadă și care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinați! Aici nu mai vorbim de dreptul la liberă exprimare ce trebuie să fie garantat tuturor, ci de o campanie de dezinformare care contrazice toate probele științifice și toate doveziile cumulate pe parcursul a zecilor de ani arătând că vaccinarea a dus la scăderea mortalității și invaliditatii la nivelul întregului mapamond”, subliniează dr. Raed Arafat. Tot el întreabă: Mai vrea cineva să vadă copii mutilați în urma poliomielitei? Sau mai vrea cineva o boala precum variolă să reapară? Iată ce găsiți în urma unei căutări simple despre variola pe internet... citiți cum a fost eradicată variola... prin VACCINARE!

REAMINTIM Reamintim că pe 9 ianuarie, APC România a transmis că ”acțiunile în forță exercitate asupra societății civile autentice din România, la ordinul unor reprezentanți vremelnici ai statului român, în primele zile ale acestui an, ne arată că anul 2018 va fi un an sub zodia dictaturii medicale”. Mai exact, ei au punctat: ”Reprezentanților Ministerului Sănătății nu le-a convenit faptul că părinții responsabili din această țară au atras atenția, prin intermediul unor panouri, că nu sunt de acord cu consimțământul prezumat atât timp cât statul român nu face dovada faptului că vaccinurile sunt sigure. Nu poți administra întregii populații un număr de vaccinuri, respectiv niște produse biologice, doar pe baza unor hârtii depuse de importatorii vaccinurilor la Agenția Națională a Medicamentului”. Pe de altă parte, la solicitarea ministrului Sănătății, prof.dr. Florian Bodog, direcțiile de sănătate publică controlează începând din 4 ianuarie 2018, toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1726 secunde