Maratonul Nisipului te provoacă să salvezi copiii prematuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Inedit și la a III-a ediție Maratonul Nisipului te provoacă să salvezi copiii prematuri
Social 22 Martie 2018 / 16:35 1744 accesări 0 comentarii

La sfârșitul acestei săptămâni, mai bine de o mie de sportivi profesioniști, amatori, copii, ba chiar familii întregi se vor conecta prin... alergare. Maratonul Nisipului devine astfel provocarea sezonului pentru toate categoriile de sportivi. Se vor aduna cu toții la start duminică, 25 martie, și vor alerga integral pe nisip nu doar pentru recompense bănești, cât pentru salvarea copiilor născuţi prematur.

Dacă ești un susținător al vieții trăite sănătos, nu poți rata întâlnirea de duminică, 25 martie, din Mamaia. Sportivi din România, dar și din Europa și America se vor alinia la startul unuia dintre cele mai inedite maratoane din Europa - Maratonul Nisipului. Evenimentul se va desfășura, în ciuda vremii nu foarte primăvăratice, integral pe nisip, în stațiunea Mamaia. Organizatorii au anunțat deja o cifră de peste o mie de sportivi din România, Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franţa, Italia, Statele Unite. Evenimentul sportiv internațional, ajuns la a cincea ediție, este organizat de Asociația Sportivă SanaSport și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km XS SPORTS NUTRITION şi cursa populara 5 km), precum și crosul Family Run (aproximativ 1km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

Şi la această ediție, părinţii împreună cu micuţii lor vor alerga la crosul Family Run, iar toate sumele obţine din vânzarea biletelor şi din donaţii sau sponsorizări vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța. Prin proiectul social inițiat de către Asociația Dăruiește Aripi, comunitatea sportivă Sansport va lupta, la fel ca în anii precedenţi, pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa.

Premii în valoare de 45.000 de lei

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 lei sunt premiile în bani acordaţi primilor clasaţi la fiecare cursă. De asemenea, premiaţi vor fi maratoniştii care vor reuşi să doboare recordurile cursei la proba de 42 km, stabilite acum 3 ani de alergătorul din Republica Moldova, Ghenadie Timbalist (2 ore, 36 minute şi 2 secunde) şi de românca Nicoleta Ciortan (3 ore, 17 minute şi 18 secunde). Sponsorii au pregătit şi premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături care vor fi acordate câştigătorilor pe categorii de vârstă.

Mai mult, cei prezenţi la startul cursei vor purta un tricou cu însemnele tricolorului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Prin acest gest, sportivii îşi doresc să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate, compasiune şi iubire. Mai mult decât atât, la competiţia sportivă s-au înscris deja un grup semnificativ de sportivi din Republica Moldova, care îşi doresc să sărbătorească, prin alergare, alături de fraţii lor din România şi să sublinieze legăturile puternice care au rămas între cele două ţări după un secol de la Marea Unire.

Participanții sunt așteptați să ridice kit-urile de concurs din centru comercial Vivo! Constanţa (zona de food court), bd. Aurel Vlaicu nr. 220, în zilele de vineri (23 martie) şi sâmbătă (24 martie), în intervalul orar 10.00-21.00.Pagina a fost generata in 0.184 secunde