Marinarii români răpiţi în apele statului Togo au fost eliberaţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministerul Afacerilor Externe: Marinarii români răpiţi în apele statului Togo au fost eliberaţi
Eveniment 10 Aprilie 2019 / 00:01 1842 accesări 0 comentarii

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că cei trei marinari români răpiţi, pe 3 martie, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberaţi şi vor fi repatriaţi în zilele următoare, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că cei trei marinari răpiţi la data de 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberaţi. Cetăţenii români urmează să fie repatriaţi în zilele următoare, aceştia fiind asistaţi de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităţilor necesare întoarcerii acestora, în siguranţă, în România. Eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate”, arată reprezentanţii MAE, în comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează că MAE a monitorizat zilnic cazul şi a păstrat legătura cu cei implicaţi în procedurile de eliberare a marinarilor români.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare. Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităţilor române. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetăţenilor români”, conchide sursa amintită.

Trei marinari români au fost răpiţi, la începutul lunii martie, după ce vasul pe care erau a fost atacat de piraţi în Lome, Togo. Vasul tanc Histria Ivory - pavilion Malta, care aparţine companiei Histria din Constanţa, ar fi fost atacat de piraţi, în timp ce se afla în Lome, Togo.


Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1941 secunde