Marinarii, scafandrii și Boboteaza

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marinarii, scafandrii și Boboteaza

Eveniment 05 Ianuarie 2018 / 12:28 1930 accesări

Forțele Navale Române vor începe activitățile planificate pentru anul 2018, prin participarea marinarilor militari la ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului, sâmbătă, 6 ianuarie, în Brăila și Constanța.

La Constanţa, începând cu ora 10.00, peste 100 de militari ai Forţelor Navale vor participa la pregătirea şi desfăşurarea activităţilor dedicate sărbătoririi Bobotezei. Muzica Militară a Forţelor Navale şi Garda de Onoare vor însoţi procesiunea care va porni de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului. Două ambarcaţiuni tip Bombard şi un echipaj format din șase militari şi 10 scafandri înotători din structurile Centrului de Scafandri vor asigura buna desfăşurare a ceremonialului de binecuvântare şi sfinţire a apelor.

La Brăila, militarii Flotilei Fluviale vor însoţi, în intervalul orar 08.00-12.00, procesiunea care va pleca de la Catedrala Naşterea Domnului pe Calea Călăraşilor spre Esplanada Dunării, unde se va desfăşura ceremonialul de binecuvântare şi de sfinţire a apelor bătrânului fluviu.

Taguri articol


12