Marţi 13, sărbătoare pe Faleza Cazino! Militarii serbează Ziua Pompierilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Marţi 13, sărbătoare pe Faleza Cazino! Militarii serbează Ziua Pompierilor
Eveniment 13 Septembrie 2016 / 10:05 1048 accesări

Să fie cu noroc și cât mai puține situații de urgență! Marți 13, zi considerată de unii ca fiind cu ghinion, a fost prilej de sărbătoare pentru militari. Aceștia au marcat Ziua Pompierilor din România. La Constanța, evenimentul a avut loc pe Faleza Cazino, acolo unde au ajuns zeci de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”. Totul a început cu o ceremonie militară și religioasă de amintire a pompierilor eroi conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu, care au căzut la datorie în luptele de la Dealul Spirii. Bătălia a fost dusă contra trupelor otomane. Eroii au dat totul în încercarea lor de a apăra Revoluția de la 1848. Ziua Pompierilor este marcată la 13 septembrie, începând cu anul 1953, în amintirea actului de curaj al militarilor. Slujba de la Cazino, ținută în cinstea militarilor care s-au sacrificat pentru patrie, a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului. A fost și o zi plină de emoții pentru zece pompieri constănțeni.

„Ca în fiecare an, la data de 13 septembrie sărbătorim Ziua Pompierilor din România. După ceremonialul religios a urmat avansarea în grad, înainte de termen, a unui număr de zece pompieri, dintre care șapte subofițeri și trei ofițeri", a declarat Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea".

Salvatorii au pregătit şi o demonstraţie pentru constănţeni. A fost vorba despre o defilare cu tehnică militară, dar și o demonstrație spectaculoasă. Echipajul de la descarcerare a simulat o intervenție în cazul producerii unui grav accident rutier, pentru scoaterea unor persoane dintre fiarele contorsionate ale unei mașini.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a ținut să transmită pompierilor un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Cu ocazia zilei de 13 septembrie, vă urez multă sănătate și un La Mulți Ani plin de realizări tuturor pompierilor militari și civili din România. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut și veți face în serviciul populației", a scris Raed Arafat.12
Pagina a fost generata in 0.2106 secunde