Măţel, la un pas de FC Vaslui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Măţel, la un pas de FC Vaslui

Sport 30 Iunie 2009 / 00:00 2480 accesări

Singurul internaţional de tineret de la FC Farul, Alexandru Măţel, convocat constant la naţionala pregătită de Emil Săndoi, se va despărţi în această vară de gruparea de pe litoral. Fundaşul dreapta în vîrstă de 19 ani va pleca la FC Vaslui, formaţie cu care va evolua în următorul sezon al Europa League. Tratativele au fost confirmate atît de jucător, cît şi de conducerea clubului constănţean. “Nu s-a semnat încă nimic. Nu ştiu nimic despre tratative, pentru că s-au purtat între patronii cluburilor”, a spus directorul executiv al grupării de pe litoral, Dan Pîra. “Din cîte am înţeles, sînt şanse optzeci la sută să ajung la FC Vaslui. Trebuia să mă sune cineva de la clubul moldovean, dar nu s-a întîmplat încă acest lucru. Eu nu pot să fac altceva decît să aştept încheierea negocierilor între cluburi. Mi-aş dori să joc cu FC Vaslui în Europa, dar aştept să văd ceva concret”, a adăugat Măţel. În schimb, Adrian Porumboiu, patronul vasluienilor a refuzat să confirme tratativele: “Nu comentez zvonurile. Cînd va fi ceva concret, vă voi anunţa”.

Pe lîngă Măţel, FC Farul ar putea să mai plaseze alţi trei jucători la o echipă din Liga I. Astfel, Claudiu Voiculeţ, Cosmin Băcilă şi Dejan Rusmir au şanse să ajungă “la pachet” la nou promovata Astra Ploieşti, în virtutea bunelor relaţii dintre patronul acesteia, Ioan Neculaie, şi actualul patron al constănţenilor. “Am auzit şi eu de interesul Astrei pentru noi, dar nu m-a contactat nimeni. Să vedem întîi ce se va întîmpla la Farul şi să ne primim restanţele financiare”, a explicat Voiculeţ. “Nu ştiu nimic despre această mutare. Sincer, pe mine m-ar interesa mai mult portughezul Chico, dar orice jucător care a evoluat în Liga I este tentant pentru Astra, din postura de nou promovată”, a adăugat antrenorul ploieştenilor, Ion Moldovan.

Gerlem va juca la Vaslui

Transferul lui Willian Gerlem de la FC Farul la FC Vaslui s-a oficializat ieri, după ce brazilianul a trecut de vizita medicală. Atacantul în vîrstă de 25 de ani, care a plecat alături de noua sa echipă într-un stagiu de pregătire la Vatra Dornei, a declarat că a ales formaţia moldoveană pentru că există un obiectiv bine stabilit. Conform înţelegerii, SC Maritima SA va primi 300.000 de euro pentru 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului. În cazul în care Gerlem va fi vîndut în următorii doi ani, FC Vaslui şi Maritima SA vor împărţi suma de transfer, iar dacă brazilianul va rămîne în continuare sub contract cu moldovenii, FC Vaslui va achita alţi 350.000 de euro.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1313 secunde