McLaren-Honda și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism / Formula 1

McLaren-Honda și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2016

Sport 21 Februarie 2016 / 18:34 356 accesări
Aceasta e mașina pe care vor pilota în 2016 foștii campioni mondiali Fernando Alonso și Jenson Button

Aceasta e mașina pe care vor pilota în 2016 foștii campioni mondiali Fernando Alonso și Jenson Button

Echipa de Formula 1 McLaren-Honda a prezentat duminică, pe internet, noul său monopost, MP4-31, cu care speră să uite cât mai curând catastrofalul sezon 2015, încheiat pe locul 9, penultimul, în ierarhia mondială. Acest monopost va fi singurul care va utiliza noul motor Honda RA616H, un V6 turbo hibrid pe care Ron Dennis, patronul scuderiei McLaren, a dorit să-l păstreze în exclusivitate, împotriva părerii partenerului său nipon. Într-un comunicat, scuderia evocă numeroase inovații și „soluții aerodinamice remarcabil de elegante” la motorul japonez, cel mai mic din circuit, dar mai puțin puternic decât anul trecut.

McLaren a câștigat opt titluri mondiale la constructori între 1974 și 1998 plus 12 titluri la piloți între 1974 și 2008 (ultimul a fost cucerit de Lewis Hamilton). Echipa nu a mai câștigat în Formula 1 de la Grand Prix-ul Braziliei 2012 (Jenson Button) și nu s-a mai întâlnit cu podiumul de la Grand Prix-ul Australiei 2014! Monopostul este tot unul complet negru, ca și în 2015. Foștii campioni mondiali Fernando Alonso și Jenson Button și-au păstrat locurile la McLaren-Honda, însă acest an 2016 va fi decisiv în privința viitorului lor personal în Formula 1.

Singura informație venită de la McLaren în această săptămână de pregătire înaintea testelor de la Barcelona, care debutează luni pe circuitul catalan, este venirea japonezului Nobuharu Matsushita ca pilot de încercare și dezvoltare, alături de Alonso, Button și belgianul Stoffel Vandoorne, pilotul de rezervă. În vârstă de 22 ani, Matsushita, venit pe filiera piloților Honda, vizează titlul în GP2, cu scuderia ART GP, și va petrece zile întregi în simulator pentru a aduce informații suplimentare inginerilor scuderiei anglo-japoneze.

Citește și:

Ferrari și-a lansat monopostul pentru sezonul viitor

Echipa Red Bull, mai inovativă și mai agresivă

Echipa Toro Rosso va utiliza anul acesta propulsorul Ferrari din 2015

Renault și-a prezentat monopostul pentru noul sezon de Formula 112
Pagina a fost generata in 0.1667 secunde