Mediterana face noi victime: peste 100 de migranţi, daţi dispăruţi într-un naufragiu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ambarcațiuni improvizate și dorință de evadare

Mediterana face noi victime: peste 100 de migranţi, daţi dispăruţi într-un naufragiu

Externe 10 Ianuarie 2018 / 16:26 358 accesări

În urma unui naufragiu în Marea Mediterană a unei ambarcaţiuni improvizate, între 90 şi 100 de migranţi sunt daţi dispăruţi în largul coastelor Libiei, conform unui anunț făcut marţi seară de marina libiană, bazându-se pe mărturiile supravieţuitorilor. Din ambarcaţiunea, care era o simplă barcă pneumatică, numai 17 persoane printre care câteva femei au putut fi salvate, a declarat purtătorul de cuvânt al marinei, generalul Ayub Kacem. Supravieţuitorii au stat mai multe ore agăţaţi de resturile bărcii până la sosirea echipelor de salvare. Naufragiul s-a produs în largul oraşului Al-Khums, la circa o sută de kilometri est de capitala Libiei, a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Marina libiană a adăugat că a salvat alţi 267 de migranţi de diverse naţionalităţi africane care se aflau la bordul a două ambarcaţiuni în derivă în largul oraşului Zawiya, la aproape 50 de kilometri vest de Tripoli. Femei, precum şi 17 copii figurează printre migranţii salvaţi, a precizat Ayub Kacem, subliniind că lipsa mijloacelor şi vremea nefavorabilă au complicat operaţiunile de salvare. La sfârşitul săptămânii trecute, în primul naufragiu pe acest an, zece migranţi şi-au pierdut viaţa şi mai mult de 50, printre care copii mici, au fost daţi dispăruţi în largul coastelor Libiei, potrivit unui bilanţ întocmit pe lângă supravieţuitori de mai multe organizaţii.

În 2017, cel puţin 3.116 migranţi au murit ori au dispărut în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, dintre care 2.833 în largul coastelor Libiei, potrivit unui bilanţ prezentat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM). Tentativele de traversare sunt însă în puternică scădere din vară, după eforturile italiene de a împiedica migranţii să plece pe mare, în urma unor acorduri cu autorităţile şi miliţiile libiene.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1865 secunde