Mesaj cumplit de emoţionant! „Vrem salvamari, pentru Keta!”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mesaj cumplit de emoţionant! „Vrem salvamari, pentru Keta!”
Social 13 Iunie 2018 / 15:17 2660 accesări 4 comentarii

Una dintre cele şase persoane înecate în acest an, potrivit statisticilor Poliţiei, se numeşte Keta şi a fost un adolescent care nu a reuşit să ajungă decât până la vârsta de 14 ani. Keta a fost găsit miercuri dimineaţă, după aproape trei zile de când dispăruse în apele nemiloase ale mării. A avut o viaţă dură, fiind crescut la orfelinat. Prietenii lui au postat, pe o reţea de socializare, un mesaj extrem de emoţionant şi elocvent. Îl redăm în continuare.

„Da, vă cer vouă, celor din instituțiile locale și județene, agenții, prefecturi, ministere, guvern și președinție, vouă celor care ar trebui să lucrați pentru oameni, dar care ați uitat omenia la ușa biroului.

Vrem salvamari, pentru Keta! Și vrem de astăzi!

Pe el l-ați lăsat să moară, singura lui vină fiind aceea că a crezut în voi. A fost vina lui, veți spune. Da, a fost vina lui, deși știa că viața e crudă, fiind părăsit într-un spital, la naștere. A fost vina lui, deși știa că legile sunt strâmbe, fiind purtat dintr-o familie adoptivă în alta, ca nu cumva să se atașeze de cineva. A fost vina lui că a mers pe o plajă, alături de multe alte sute de oameni, neștiind că fiecare e pe barba lui, ca în comuna primitivă. E vina lui că s-a simțit în siguranță, după ce a văzut atâtea clipuri pe net, despre cât de bine și de frumos e pe plaja Corbu, nu știa că sunt comandate și plătite de șmecherii care fac bani grei de-acolo. A fost vina lui, pentru că n-a crezut că-l veți lăsa să moară!

V-ați grăbit toți să vă cumpărați teren pe acolo, vă luptați ca cioclii, vă împușcați și vă judecați pentru o palmă de pământ, toți, “investitorii locali” răsăriți din primul tun imobiliar, voi ce vă treceți numele pe listele de vot la fiecare patru ani, voi cei care ați fost, sunteți sau veți fi la putere, de la cel mai neînsemnat până la cel mai înalt rang în stat, și vă știți voi care sunteți. V-ați grăbit să vă faceți pensiuni, hoteluri, restaurante, v-ați făcut salarii nesimțite şi pensii speciale. Dar n-ați pus un salvamar pentru Keta. Luați-vă tot ce vreți, dar nu ne lăsați prietenii să moară!

Și sunt atâția tineri instruiți ca salvamar în Corbu, dar sunt angajati doar pe plajele private, la cluburi, la all inclusive la piscine, la bogați. Orfanii au voie sa moară!

Câți antemergatori la o coloană oficială, pentru un demnitar, atâția salvamari vrem, pentru Keta! Câte secretare la birourile voastre, tot atâția salvamari. Câți consilieri personali, câți șoferi, câți consultanți, tot atâția salvamari. Deja ar fi un salvamar la fiecare 10 turiști pe plajă. Să nu spuneți că nu sunt bani! Nu ne mai lăsați tinerii să moară!

Și să nu credeți că dacă nu are părinți, e singur și va fi uitat! Noi suntem și colegii și prietenii și familia lui. Iar noi nu votăm, nu bem bere, nu mâncăm mici și nu uităm! Și nici la mitinguri nu mergem. Organizați impecabil mitinguri politice cu zeci de mii sau sute de mii de oameni, în siguranță deplină, că vă e de folos. Dar pe plajă, pe cei câteva sute de oameni nu ne puteți proteja, ne lăsați să murim!

Lăsați aerul de filfizoni și încetați să vă ascundeți după prevederi legislative favorabile vouă. Acceptați realitatea și tineți cont de ea. Faceți legi pentru oameni! Să mai aud “nu este plaja turistică, nu se poate!”. Dar turiștii din fiecare week-end ce sunt, pe ei i-ați văzut? Nu e plaja turistică? Dacă accesul este interzis, faceți un zid înalt de trei metri, să nu treacă nimeni, așa cum vă faceți la vilele de lux în care locuiți. Sau aduceți salvamari, să nu mai murim!

L-ați lăsat pe Keta să moară. Pentru Keta, vrem salvamari! Și îi vrem începând de astăzi! Keta nu a murit degeaba. A murit nevinovat, iar eu sunt vinovat că v-am lăsat să faceți ce vreți!

Iar tu, care știi că ai obligația și puterea sa faci asta, nu te face că nu vezi! Pentru că noi nu te vom uita niciodată!

Dacă și tu simți că trebuie să faci ceva, copiază mesajul pe pagina ta și trimite-l la toți cei care crezi că ar putea face ceva”.

Taguri articol
Loading...

4 comentarii

Panseluta 16:03:53 / 13 Iunie 2018
Salvamari pentru Keta

Trecand peste tragedia petrecuta pe plaja Corbu, nu inainte insa de a le prezenta condoleante asistentilor maternali care il aveau in grija si prietenilor celui decedat, ramane o problema prost (sau deloc) inteleasa de catre cei care au de suferit in urma confruntarii cu fortele naturii ... faptul ca am uitat sa respectam aceste forte si avem impresia ca suntem mai presus de ele ... fiecare ESTE pe barba lui in momentul cand intra in mare, cand escaladeaza un munte sau cand traverseaza o jungla ( de fapt, fiecare isi traieste viata pe barba lui) ... nu poate fi un salvamar, un salvamont sau o echipa de salvare langa fiecare om in parte ... iar de cele mai multe ori, chiar daca exista salvamari suficienti, oamenii refuza efectiv sa ii asculte, mergand pana la situatia aberanta care se intampla in aceste zile cand se asteapta sentinta in cazul avocatului scos din apa cu forta de catre salvamari ... pacat ca acest tanar a platit cu viata faptul ca cineva nu i-a explicat indeajuns sau deloc ca nu va castiga niciodata lupta cu valurile unei mari agitate ...inca o data, condoleante pentru Keta

MArin 18:49:27 / 13 Iunie 2018
Keta

Sunt sigur ca acolo unde a plecat o sa fie fericit ! drum bun scump copil !

Un cetatean 23:05:13 / 15 Iunie 2018
Nimic

Eu nu cred ca un salvamar sau cativa pot salva unii oameni de prostia de care sufera.Fratilor inconstienti s au inecat si cu si fara salvamari.Nu va mai puneti cu natura!!!Nu va mai dati zmei dupa o bere.

Mesaj sorosist 02:54:21 / 16 Iunie 2018
Pute a hastag

Toate vrajeliele de propaganda pentru juniori, stil #colectiv , sunt prezente in asa zisul mesaj al prietenilor lui Keta. Sigur ca da, Dragnea e de vina ca s-a inecat Keta, in consecinta trebuie dat jos pentru a pune un guvern pro-multinationale care sa le cumpere la preturi uriase marfa sau care sa-i scutesaca pe acesti asasini economici de bruma de taxe pe care or mai plati-o in Romania, unde de fapt fac profituri fabuloase. Daca multinationalele are plati taxa de 16% din profitul REAL facut in Romania anual ar fi vreo 15 de miliarde de euro in plus la buget de s-ar baga salvamari din metru in metru de plaja.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2535 secunde