Ministru iranian: Decizia lui Trump privind imigrația reprezintă un cadou pentru extremiști

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministru iranian: Decizia lui Trump privind imigrația reprezintă un cadou pentru extremiști

29 Ianuarie 2017 / 18:22 513 accesări
Javad Zarif

Javad Zarif

Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, a criticat dur decizia președintelui Donald Trump de a interzice intrarea în SUA a cetățenilor din mai multe state majoritar muslmane, spunând că reprezintă "un cadou pentru extremişti", potrivit site-ului postului de televiziune France 24.

"Interdicţia vizând musulmanii va rămâne în istorie drept un mare cadou făcut extremiştilor și susținătorilor acestora", a afirmat Zarif într-un mesaj postat pe Twitter.

"Discriminarea colectivă ajută teroriștii în eforturile de recrutare de prin faptul că adâncește diviziunile exploatate de demagogii extremiști pentru a-și spori rândurile", a adăugat oficialul iranian într-un alt mesaj.

Ministerul de Externe de la Teheran a anunțat că le va aplica cetățenilor americani aceleași restricții care le sunt impuse cetățenilor iranieni de autoritățile din SUA, Zarif precizând că această măsură nu se aplică americanilor care au deja o viză valabilă pentru a vizita Iranul.

Președintele american Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care se suspendă programul de primire și instalare a refugiaților timp de patru luni, declarând că scopul acestei acțiuni este de a preveni pătrunderea în țară a "teroriștilor islamiști radicali". Mai mult, ordinul prevede interdicţia de a intra pe teritoriul american timp de trei luni pentru cetățenii din mai multe state majoritar musulmane, cum ar fi Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan sau Yemen.

Taguri articol


12