Minivacanța de Paști s-a încheiat. Urmează cele de 1 Mai și 1 Iunie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dintr-o vacanță în alta Minivacanța de Paști s-a încheiat. Urmează cele de 1 Mai și 1 Iunie
Social 18 Aprilie 2017 / 14:55 3049 accesări 4 comentarii

Vacanța de Paște a trecut. Nu vă speriați, urmează și alte vacanțe. Primele zile libere pe care românii le vor avea sunt de 1 Mai. Cum Ziua Internațională a Muncii pică luni, minivacanța de 1 Mai va ține cel mult patru zile: vineri, 28 aprilie (în cazul în care Guvernul o va declara liberă pentru a face legătura cu weekend-ul), sâmbătă şi duminică, 29 şi, respectiv, 30 aprilie, și luni, 1 mai. O lună mai târziu, Guvernul le va pregăti românilor o nouă surpriză, o nouă minivacanţă de cinci zile. De ea se vor putea bucura atât elevii, cât şi bugetarii şi angajaţii din mediul privat, întrucât o parte din zilele luate în calcul sunt sărbători legale. Potrivit România TV, la începutul lunii iunie, românii se vor putea bucura de o nouă minivacanţă de cinci zile, după cum urmează: joi, 1 iunie - Ziua Copilului, declarată zi liberă prin lege, vineri, 2 iunie - cel mai probabil va fi declarată zi liberă întrucât face legătură cu weekend-ul, sâmbătă şi duminică, 3 şi, respectiv, 4 iunie - weekend şi prima zi de Rusalii, iar luni, 5 iunie - a doua zi de Rusalii, zi liberă. Codul Muncii prevede 14 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Internaţională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.

CÂND VOR MAI STA ROMÂNII ACASĂ

Codul Muncii mai arată că, prin Hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie, notează sursa citată. În plus, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. După luna iunie, următoarele zile libere în 2017 sunt în 15 august - Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfântul Andrei, 1 decembrie - Ziua Națională a României și 25 decembrie și 26 decembrie - Crăciunul.

Taguri articol

4 comentarii

Romania 16:10:27 / 18 Aprilie 2017
paradisul trantorilor si bugetarilor

vor trantorii salarii de mii de euro dar fara munca.la figuri ifose si tupeu nimeni nu ne intrece.daca se poate sa muncim 3 zile din 7.

da 20:05:26 / 18 Aprilie 2017
Pentru Romania

poti sa te faci trantor/bugetar!

Romanul 23:09:33 / 18 Aprilie 2017
Pentru da

N-am loc de tine;))

Gigi 08:43:02 / 19 Aprilie 2017
Bani. Fara munca

Tipic ptr presa din romania,încurajează nemunca,de curiozitate. Cit scrieți despre munca si cit despre petreceri vacante etc,dar se vede ca la asta va e gindul

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2297 secunde