Modificări în structura de conducere Facebook, după scandalul Cambridge Analityca

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Modificări în structura de conducere Facebook, după scandalul Cambridge Analityca

Externe 09 Mai 2018 / 09:37 565 accesări

Compania Facebook a modificat marţi atribuţiile mai multor manageri de top din structura sa organizatorică, însă Mark Zuckerberg, CEO-ul reţelei de socializare, va rămâne totuşi la conducerea acesteia, informează AFP.

Conducerea grupului, alcătuită din patronul-cofondator Mark Zuckerberg şi adjuncta lui, Sheryl Sandberg, ce ocupă locul al doilea în ierarhia companiei, îşi va păstra atribuţiile actuale.

Chris Cox, un apropiat al lui Mark Zuckerberg, se va ocupa de acum înainte de aplicaţiile Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger.

Facebook îşi va reorganiza, de asemenea, echipele de produse şi tehnologie, înfiinţând trei unităţi, inclusiv una dedicată "blockchain", o tehnologie utilizată mai ales în cazul criptomonedelor şi care va fi coordonată de David Marcus, aflat până marţi la conducerea diviziei care se ocupă de aplicaţia Messenger.

Javier Olivan, un alt manager de top de la Facebook, va coordona o divizie transversală consacrată mai ales securităţii şi publicităţii pentru mai multe produse ale grupului, afirmă site-ul Recode.

Jan Koum, cofondator al aplicaţiei WhatsApp - cumpărată în 2014 de Facebook cu 19 miliarde de dolari - şi-a anunţat plecarea din structura reţelei de socializare luna trecută, din cauza unor dezacorduri legate de confidenţialitatea datelor utilizatorilor, potrivit presei americane.

Imaginea Facebook a fost grav afectată de izbucnirea la jumătatea lunii martie a răsunătorului scandal în care este implicat Cambridge Analytica, un cabinet britanic de consultanţă, asociat campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump din 2016.

Învinuit de opinia publică mondială şi acuzat de neglijenţă în ceea ce priveşte protejarea datelor personale, Mark Zuckerberg a prezentat scuze publice de mai multe ori, inclusiv în faţa Congresului american, care l-a chestionat şi în legătură cu un alt subiect ce a afectat profund imaginea companiei începând din 2017 - ştirile false şi mijloacele de manipulare politică prezente pe această reţea de socializare ce numără peste 2,2 miliarde de utilizatori. În pofida acelor acuzaţii, patronul companiei americane şi-a exprimat însă intenţia fermă de a rămâne la conducerea Facebook.12