Muzică și poezie aromână pe „Drumuri spre izvor”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Muzică și poezie aromână pe „Drumuri spre izvor”

Cultură 15 Aprilie 2015 / 00:00 1299 accesări

Un spectacol inedit de muzică şi poezie aromână, în acompaniament de pian, va avea loc vineri, de la ora 20.00, la restaurantul Del Mar din stațiunea Mamaia. Evenimentul ce are loc în zi de mare praznic creștin, de Izvorul Tămăduirii, este intitulat sugestiv „Căliuri câtrâ şoput / Drumuri spre izvor”.

În programul serii vor fi incluse melodii vechi şi noi, dar şi versuri din creaţia poeţilor aromâni: Nicolae Caratană, Costa Guli, Matilda Caragiu-Marioţeanu, Hristu Cîndroveanu, Spirou Fouchi și Kira Mantsu.

ÎNTRE TRADIŢIE ŞI MODERNITATE „Concepută ca o retrospectivă a creaţiei unor poeţi aromâni de ieri şi de azi şi a muzicii armâneşti vechi şi noi, manifestarea aduce ca noutate un instrument foarte apreciat în muzica clasică, dar deloc folosit în muzica armânească tradiţională: pianul. Aşadar, se lansează un concept inedit, diferit de ceea ce s-a realizat până acum, cu acorduri minunate pendulând între tradiţie şi modernitate”, precizează organizatorii seratei.

Cel care a avut ideea acestei transpuneri la pian a mai multor melodii aromâne este artistul Dorian Pârvu. Acesta va fi însoțit de elevii săi: Ionuţ Alexandru Jurcă, Mihai Scîndu, George Zelca și Constantin Alex Sburlan. Poeziile vor fi recitate în română și aromână de către poeta Amelia Stănescu și tânăra actriță Eliza Nirlu, absolventă a Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa. Evenimentul se desfășoară cu susținerea jurnalistei Steliana Bajdechi.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1831 secunde