Nadal schimbă istoria pe zgură

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis / Roland Garros 2006

Nadal schimbă istoria pe zgură

Sport 31 Mai 2006 / 00:00 1069 accesări

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a depăşit recordul de 54 de victorii consecutive pe zgură deţinut de argentinianul Guillermo Vilas. Nadal a realizat această performanţă în cadrul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului în urma victoriei obţinute, cu 6-2, 7-5, 6-0, în faţa suedezului Robin Soderling, în runda inaugurală de la Roland Garros. În vîrstă de 19 ani, Nadal a egalat recordul lui Vilas în urmă cu două săptămîni, atunci cînd l-a învins pe elevţianul Roger Federer, în finala turneului de la Roma. Recordul lui Guillermo Vilas data din 1977.

După ce Andrei Pavel a părăsit luni Roland Garros-ul fiind învins de Sebastien Grosjean, România a rămas şi fără celălalt reprezentant de pe tabloul masculin. Răzvan Sabău l-a întîlnit pe germanul Dieter Kindlmann, jucător venit din calificări, de care a fost învins în număr minim de seturi, 3-6, 2-6, 2-6. Pentru participarea în primul tur la Internaţionalele Franţei, Răzvan Sabău şi-a asigurat un punct ATP şi un cec în valoare de 13.100 de euro. Astfel, România rămîne reprezentată la Paris doar de Anda Perianu, care va juca astăzi pentru un loc în turul al treilea împotriva australiencei Alicia Molik.

Turneul de la Roland Garros n-a adus pînă acum mari surprize, dintre capii de serie părăsind turneul încă de la prima apariţie Jarkko Nieminen (fav.nr.16), Robbie Ginepri (17), Elena Lihovţeva (18), Tatiana Golovin (23) sau Lucie Safarova (28).12
Pagina a fost generata in 0.1683 secunde