NEBUNIE MARE în Urgența spitalului din Constanța! Ce s-a întâmplat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mii de pacienți

NEBUNIE MARE în Urgența spitalului din Constanța! Ce s-a întâmplat?

Sănătate 20 August 2018 / 16:44 1753 accesări

În mini-vacanța prilejuită de sărbătoarea Sf. Maria, mai exact între 15 și 20 august, la Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța a fost nebunie mare. Mii de pacienți au trecut pragul unității cerând ajutor cadrelor medicale. Oamenii au ajuns cu diferite probleme de sănătate, unele care au constituit urgențe reale, altele care ar fi putut fi tratate fără probleme în ambulatoriu.

În mini-vacanța prilejuită de sărbătoarea Sf. Maria, mai exact între 15 și 20 august, la Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța a fost nebunie mare. Mii de pacienți au trecut pragul unității cerând ajutor cadrelor medicale. Oamenii au ajuns cu diferite probleme de sănătate, unele care au constituit urgențe reale, altele care ar fi putut fi tratate fără probleme în ambulatoriu. Mai exact, potrivit unei informări a SCJU, la UPU au fost investigați 2.502 de pacienți. Dintre aceștia, au fost spitalizați 491. Cele mai multe internări au fost făcute în secțiile Pediatrie (131), Obstetrică - Ginecologie (81) și Cardiologie (37). Din totalul pacienților înregistrați la UPU, în intervalul mai sus menționat, cei mai mulți sunt minori (98 cu vârste cuprinse între 0 și un an, 682 cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani). De asemenea, tot potrivit sursei citate, majoritatea copiilor investigați de medicii din cadrul UPU prezentau vărsături, dureri abdominale sau scaune diareice.

Cele mai multe prezentări au fost înregistrate în perioada 16 august, ora 08.00 și 17 august, ora 08.00. În aceste 24 de ore personalul medical a investigat 520 de pacienți dintre care 120 de cazuri au și necesitat îngrijiri medicale pe patul de spital. În contextul celor prezentate mai sus, timpii de așteptare au fost mult prea mari pentru unii pacienți, fapt care a dus la nenumărate nemulțumiri din partea oamenilor. Unii au reclamat că plătesc degeaba asigurările de sănătate, în condițiile în care nu beneficiază de serviciile medicale de care au nevoie; ei s-au văzut nevoiți să apeleze la serviciile mecidale din unitățile private, după ce au stat cu orele în UPU a SCJU Constanța. Din păcate nu este pentru prima dată când sunt asemenea reclamații la adresa UPU Constanța, SCJU fiind singurul spital de urgență care deservește această zonă a Dobrogei. Ba mai mult decât atât, Constanța este poate singurul muncipiu din țară care nu are un spital municipal.12