Negocieri-cheie între guvernele Greciei și Turciei pe tema migrației

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Negocieri-cheie între guvernele Greciei și Turciei pe tema migrației

08 Martie 2016 / 16:23 316 accesări
Premierul grec Alexis Tsipras și premierul turc Ahmet Davutoglu

Premierul grec Alexis Tsipras și premierul turc Ahmet Davutoglu

Premierul turc Ahmed Davutoglu poartă marţi negocieri pe tema crizei migraţiei cu premierul grec Alexis Tsipras, în cadrul unei reuniuni la care participă membri ai Cabinetelor turc şi grec, la Izmir, un oraş turc situat pe ţărmul Mării Egee, relatează AP în pagina electronică.

Cei doi lideri prezidează această reuniune comună, la doar câteva ore după un summit UE-Turcia, la Bruxelles, în cadrul căreia Davutoglu a propus un nou proiect de acord potrivit căruia Grecia, un stat membru al Uniunii, urmează să trimită înapoi în Turcia migranţi clandestini.

Premierul grec Alexis Tsipras a plecat de la Bruxelles direct la Izmir.

Succesul noului plan de stopare a valului de migranţi către Europa, prezentat marţi dimineaţa, va depinde în mare măsură de implementarea unui acord de readmisie greco-turc, în baza căruia Ankara urmează să primească înapoi migranţii care nu au primit statut de refugiaţi.

"Negocierile noastre continuă la Izmir, unde cred că va avea loc o reuniune istorică şi o decizie de amendare a acordului de readmisie pentru ca Turcia să primească înapoi toţi migranţii care nu au dreptul la protecţie în virtutea tratatelor internaţionale", a declarat Tsipras la Bruxelles, înainte să urce la bordul unui avion către Turcia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2045 secunde