Neversea întoarce Constanța pe dos! Reguli, restricții și schimbări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Săptămâna de foc

Neversea întoarce Constanța pe dos! Reguli, restricții și schimbări

Divertisment 02 Iulie 2018 / 16:31 3936 accesări

Iar începe Neversea, iar se dezlănțuie haosul la Constanța. Toată săptămâna, circulația va fi dată peste cap, forțele de ordine vor acționa în special în zona festivalului, iar traseele și programul mijloacelor de transport în comun vor fi schimbate radical. Peste 1600 de jandarmi, polițiști, pompieri și medici se vor asigura în cele 4 zile și 4 nopți de festival că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, în perimetrul festivalului vor exista și 300 de agenți de securitate privați. În perimetrul festivalului vor fi amplasate și două spitale de campanie SMURD și 3 puncte de prim ajutor.

CUM OBȚII BRĂȚARA DE FESTIVAL!

Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă participanții este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Organizatorii au pregătit un program prelungit pentru corturile de check-in, acestea fiind deschise și în zilele pre-festival, în 3-4 iulie 2018, în intervalul orar 14.00 - 23.00, urmând ca în zilele de festival intervalul să fie 12.00 - 8.00. Pentru acest lucru este obligatoriu să aibă un bilet valid și un act de identitate valabil. Procesul de check-in se poate face și online, pe site-ul www.neversea.com. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Formularul ce trebuie completat în acest sens poate fi găsit pe neversea.com. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte. În perimetrul festivalului este interzisă intrarea ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți. Este permis accesul cu poșetă sau borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm), medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică. Pentru întreaga listă de obiecte permise și interzise în perimetrul festivalului, participanții pot consulta regulamentul de pe site-ul www.neversea.com.

TRANSPORTUL ÎN COMUN SE DĂ PESTE CAP

Pentru ca circulaţia în oraş şi în staţiunea Mamaia să nu se blocheze pe perioada celor patru zile în care se va desfăşura marele eveniment, Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanţa va suplimenta oferta de transport cu o linie SHUTTLE BUS, „NEVERSEA” cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis. Autobuzele vor circula non-stop, în perioada 5-9 iulie, pe traseul: Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Elizabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis şi retur, Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Elizabeta, Str. Traian, Str. Mihai Viteazu, B-dul Mamaia, Staţiunea Mamaia. Autobuzele care deservesc aceasta linie vor circula începând cu data de 5 iulie 2018, ora 8.00 până pe 9 iulie 2018, ora 9.00. Între orele 8.00 - 24.00, autobuzele vor circula la fiecare 10 minute, iar între 24.00 și 8.00, la fiecare 16 minute. Tot pentru perioada festivalului „NEVERSEA” vor fi prelungite liniile 42, 44, 48, 51, 101C până în portul Tomis, iar în intervalul 5 iulie, ora 9.00 şi 9 iulie, ora 9.00, programul de transport va fi non-stop. Pentru această perioadă, liniile 2-43 și 5-40 vor circula și în intervalul orar 24.00 – 5.00, cu o succesiune de 30 minute. Toţi cei care vor să se deplaseze la festival pot să achiziţioneze abonamente RATC pentru 24 ore la preţul de 5 lei, dar şi abonamente pentru 7 zile la preţul de 30 lei. De asemenea, călătoria se poate achita şi prin SMS, la numărul 7475, iar în portul Tomis va fi amplasat un punct de vânzare bilete RATC, cu program non-stop.

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE

De joi, 5 iulie, şi până luni, 9 iulie vor fi închise circulaţiei următoarele artere: strada Traian cu Valea Portului - Poarta 1, sensul giratoriu Traian cu strada Termele Romane, strada Traian cu bulevardul Tomis, strada Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga, strada Yokohama, strada Salonic și strada Belvedere, strada Negru Vodă cu strada Mircea cel Bătrân, strada Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan, strada Mircea cel Bătrân cu strada Decebal, strada Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor, strada Bucovina cu strada Eroilor. Parcarea autovehicolelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă în perioada 3 – 9 iulie, iar riveranilor li se vor distribui permise de acces pentru a putea trece de filtrele instituite de autorităţi. Aceste permise pot fi obținute de la cherhanaua din Portul Tomis (zona barierelor), fiind necesar doar buletinul solicitantului. De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță cu excepția autobuzelor RATC autorizate să efectueze cursele speciale.12
Pagina a fost generata in 0.1887 secunde