Noi dezvăluiri despre Francois Fillon: un „prieten generos“ i-ar fi plătit costume de 13.000 de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi dezvăluiri despre Francois Fillon: un „prieten generos“ i-ar fi plătit costume de 13.000 de euro

Externe 12 Martie 2017 / 16:41 240 accesări
Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale, Francois Fillon

Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale, Francois Fillon

Presa franceză continuă dezvăluirile potențial compromițătoare despre candidatul dreptei la alegerile prezidențiale, Francois Fillon, ultima apărând în publicația „Le Journal de Dimanche“, care scrie că el ar fi primit cadou costume în valoare de mii de euro. Potrivit acestei publicații, citată de AFP, un apropiat al lui Fillon a semnat pe 20 februarie un cec în valoare de 13.000 de euro pentru plata a două costume livrate de Arnys, societate producătoare de vestimentație de lux. „Am plătit la cererea lui Francois Fillon”, a declarat pentru „Le Journal de Dimanche“ un „prieten generos” al candidatului dreptei la Președinție. Aceeași publicație susține că informația a fost confirmată și de persoane din anturajul lui Fillon, care însă ar fi apreciat că nu este nimic anormal în gestul său. În plus, înaintea plății celor 13.000 de euro, aceeași societate ar fi primit cash tot în contul unor produse cumpărate de Fillon suma de 35.500 de euro. „Începe să devină insuportabil”, a reacționat după aceste relatări purtătorul de cuvânt al lui Fillon, Luc Chatel, el vorbind despre o „campanie murdară” împotriva candidatului dreptei la Președinție. „De aproape două luni, în fiecare zi i se caută nod în papură”, consideră Luc Chatel.

Francois Fillon este convocat pentru miercuri în fața instanței în vederea unei posibile inculpări în ancheta privind presupusele locuri de muncă fictive pe care soția sa, Penelope, și cei doi copii ai săi le-ar fi avut în cadrul unor birouri parlamentare între anii 1998 și 2012, scandal izbucnit în urma unor dezvăluiri publicate de săptămânalul „Le Canard Enchaîné“. Aceeași publicație a scris săptămâna trecută că François Fillon a primit în anul 2013 de la un om de afaceri un împrumut de 50.000 de euro, fără dobândă și pe care Fillon nu l-a trecut în declarația de patrimoniu.

Considerat inițial favorit al scrutinului prezidențial din aprilie - mai, Fillon nu mai are acum șanse nici să intre în turul doi, conform sondajelor, iar în urma scandalului „Penelopegate” mulți dintre colaboratorii săi l-au abandonat. Dar el insistă că nu își va retrage candidatura, chiar dacă va fi inculpat, și a subliniat că „numai votul și nu o procedură judiciară poate decide cine va fi viitorul președinte” al Franței.

Și candidata extremei drepte, Marine Le Pen, este cercetată de justiția franceză, în cazul ei acuzațiile făcând referire la publicarea pe Twitter, în anul 2015, a unor execuții comise de jihadiștii grupării Stat Islamic. La cererea justiției franceze, Parlamentul European i-a ridicat joi imunitatea parlamentară. Ea mai are un dosar penal, în care este acuzată că mai mulți asistenți ai europarlamentarilor din formațiunea sa, Frontului Național, angajați oficial la Parlamentul European și plătiți de această instituție au lucrat de fapt la partid.12
Pagina a fost generata in 0.2088 secunde