Noi dosare penale pentru Făgădău, Mazăre și alți funcționari ai Primăriei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noi dosare penale pentru Făgădău, Mazăre și alți funcționari ai Primăriei
Justiție 03 Iulie 2019 / 16:12 3009 accesări 1 comentariu

PÎCCJ - DNA informează, printr-un comunicat, următoarele:

„Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în trei dosare distincte și începerea urmăririi penale față de mai multe persoane (inculpați și suspecți) din cadrul Primăriei Constanța, după cum urmează:

1. FĂGĂDĂU DECEBAL, la data faptei viceprimar al Constanței, CONSTANTIN NICOLETA, la data faptei şefă a Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Constanţa, DINESCU FULVIA ANTONELA, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Constanţa, toți trei pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie, și față de TĂNASE LUIZA ELENA, la data faptei arhitect-șef al Primăriei Constanța, MAZĂRE RADU ŞTEFAN, la data faptei primar al Constanței, ambii pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, infracțiune asimilată infracţiunilor de corupţie.

Starea de fapt reținută de procurorii anticorupție în această cauză se referă la construirea, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, în zona centrală a stațiunii Mamaia, a unui imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire, emise în anul 2009 de Primăria Constanţa.

2. MAZĂRE RADU ŞTEFAN, la data faptei primar al Constanței, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În luna mai 2007, Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al Constanţei, cu încălcarea prevederilor legale, a iniţiat un proiect de hotărâre în vederea vânzării prin negociere directă şi nu prin licitaţie publică, către o societate comercială, a unei suprafeţe de 4.000 mp teren, amplasată în intravilanul mun. Constanţa, zona Lacului Siutghiol. Ulterior, inculpatul a perfectat contractul de vânzare-cumpărare a acestui teren,deşipreţul de 110.000 euro fără TVA (25,25 euro/mp) era vădit mai mic decât cel real (300.305euro fără TVA).

În noiembrie 2012, procedând în aceeași manieră, inculpatul a permis realizarea unui schimb de terenuri cu o societate comercială în condiţii vădit păgubitoare pentru patrimoniul municipiului Constanța. Tranzacţia a fost una inutilă şi a reprezentat o formă disimulată de înstrăinare directă (nu prin licitaţie publică) şi la preţuri mult mai mici decât cele reale a unor terenuri ce prezentau interes pentru firma respectivă. Tranzacţia a fost încheiată în forma propusă de inculpat în anul 2018, iar prin această tranzacție societatea comercială a cedat suprafaţa de 542 mp, evaluată la suma de 15.718 euro, și a primit la schimb 412 mp, evaluați la 76.396 euro.

3. MAZĂRE RADU ŞTEFAN, la data faptei primar al Constanței, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: în perioada 2007-2009, Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al Constanţei, cu încălcarea prevederilor legale, a înstrăinat, la prețuri subevaluate (aprox. 700.000 euro), 8 terenuri în suprafață totală de aprox. 6.000 m.p.din domeniul privat al mun. Constanța, situate toate în stațiunea Mamaia. În realitate, prețul acestor terenuri se ridica la aprox. 2.200.000 euro.

4. Într-o cauză separată, procurorii din cadrul DNA - Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 29 de funcționari din cadrul Primăriei Constanța, pentru săvârşirea unor infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (sub forma autoratului și a complicității). Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada octombrie 2008 - februarie 2012, funcționarii respectivi, cu încălcarea legii, au înstrăinat către mai multe persoane fizice și juridice, un număr de 32 de terenuri (în total 14.922 mp) la prețuri vădit mai mici decât cele reale. (...)"Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2176 secunde