Noi perdele forestiere mărginesc autostrada A2, în județul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Luna plantării arborilor Noi perdele forestiere mărginesc autostrada A2, în județul Constanța
Social 14 Martie 2019 / 15:52 1846 accesări 1 comentariu

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a organizat joi, 14 martie, o acțiune de plantare a unor perdele forestiere în proximitatea autostrăzii A2, pe raza localității Siminoc din județul Constanța.

La eveniment au participat: Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, Daniel-Constantin Coroamă, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, Dumitru Jeacă, prefectul județului Constanța, conducerea Direcției Silvice Constanța, reprezentanți ai autorităților locale, silvicultori și elevi Liceului Teoretic Murfatlar, care au sprijinit acțiunea de împădurire ca voluntari.

Cu aceasta ocazie, s-au plantat 6,37 hectare perdele forestiere, cu o lungime de 2,12 kilometri. Astfel, în această primăvara vor fi înființate, în total, perdele forestiere pe autostrada A2 în județele Constanța și Călărași, care vor acoperi o suprafață de 13,11 hectare, pe o lungime de 4,37 kilometri. Pentru realizarea acestor perdele forestiere, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va utiliza 65.540 de puieți forestieri proveniți din pepinierele proprii.

În anii precedenți, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a înființat perdele forestiere în proximitatea autostrăzii A2, în județele Ialomița și Călărași, pe o suprafață cumulată de aproximativ 33 de hectare.

Perdelele forestiere vor fi realizate, în perioada următoare, pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale, în zonele cu risc de înzăpezire, pe o lungime de 198,3 de kilometri și pe o suprafață de 594,54 hectare, din care 120,6 kilometri pentru protecția autostrăzilor A1, A2 și A3, și 77,7 kilometri pentru protejarea Centurii București, a drumurilor naționale DN1, DN2, DN2B, DN3, DN4, DN7 și DN21, pe raza județelor Argeș, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila, Buzău și Vrancea.

Acțiunile de înființare a perdelelor forestiere se desfășoară în cadrul campaniilor de împăduriri derulate primăvara și toamna de către Regia Națională a Pădurilor - RomsilvaŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1607 secunde