Noi reguli pentru șoferi în intersecția de la Fantasio. Ce ai voie să faci acum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O nouă măsură pentru fluidizarea traficului Noi reguli pentru șoferi în intersecția de la Fantasio. Ce ai voie să faci acum
Administrație 25 Noiembrie 2016 / 06:45 8748 accesări 10 comentarii

Semnul care interzice virajul la stânga de pe strada Mihai Viteazu spre bulevardul Ferdinand este de domeniul trecutului. Acum, șoferii nu mai trebuie să țină cont de acest lucru.

Semnul care interzice virajul la stânga de pe strada Mihai Viteazu spre bulevardul Ferdinand este de domeniul trecutului. Acum, șoferii nu mai trebuie să țină cont de acest lucru.

Pe lângă permisiunea de a vira la stânga, în intersecția de la Fantasio s-a schimbat diagrama de semaforizare

Pe lângă permisiunea de a vira la stânga, în intersecția de la Fantasio s-a schimbat diagrama de semaforizare

Dacă ați trecut recent prin intersecția dintre bulevardul Ferdinand și strada Mihai Viteazu din Constanța, ați observat cu siguranță o modificare importantă a regulilor de circulație în zonă. Cea mai importantă schimbare este cea potrivit căreia șoferii ce se deplasează pe strada Mihai Viteazu au voie să vireze la stânga, pe bulevardul Ferdinand, indiferent de sensul de mers. Decizia a fost luată de Primăria Constanța, la recomandarea Poliției Rutiere, însă nu toți șoferii sunt împăcați cu ea.

În ediția din 24 noiembrie a cotidianului „Telegraf”, vorbeam despre măsurile luate de Primăria Constanța pentru fluidizarea traficului în intersecția de la Delfinariu și care, la prima vedere, nu s-au dovedit atât de eficiente. Este vorba despre măsura de a schimba diagrama de semaforizare de la doi la patru timpi, aplicată cu scopul de a evita anumite blocaje din trafic. Intersecția de la Delfinariu nu este singura în care s-a luat o asemenea măsură de resistematizare.

MODIFICĂRI ÎN INTERSECȚIA DE LA FANTASIO

La intersecția dintre bulevardul Ferdinand și strada Mihai Viteazu (cunoscută constănțenilor drept intersecția de la Fantasio), s-a schimbat diagrama de semaforizare. „De la două faze (când e verde pentru șoferii care circulă pe bulevardul Ferdinand, pentru cei de pe Mihai Viteazu e roșu și viceversa - n.r.) s-a trecut la patru faze, adică, atunci când șoferii de pe un sens au verde, cei de pe celelalte trei, au roșu. De asemenea, acum se permite virajul la stânga de pe strada Mihai Viteazu, pe bulevardul Ferdinand. Adică, de acum, cei care merg dinspre magazinul Tomis spre Teatrul de Stat Constanța pot vira la stânga. La fel pot proceda și cei care se deplasează dinspre mare. Înainte nu se putea vira la stânga nici dinspre Mihai Viteazu spre Ferdinand, nici dinspre Ferdinand spre Mihai Viteazu”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța, care au precizat că această măsură a fost luată la solicitarea Poliției Rutiere.

MĂSURĂ ADUCĂTOARE DE HAOS SAU CARE IMPUNE ORDINE?

Chiar dacă neplăcerile nu sunt chiar atât de mari precum în cazul intersecției din zona Delfinariu, unde, în prezent, se strânge cea mai mare cantitate de înjurături pe metru pătrat din cauza cozilor infernale care se creează în fiecare zi, zona intersecției de la Fantasio este mai aglomerată după aplicarea măsurilor de resistematizare. În plus, unii dintre conducătorii auto nu văd cu ochi buni această schimbare și consideră că se va crea o mare harababură în trafic. Dacă va fi haos sau se va fluidiza circulația doar timpul o va dovedi. Oricum, și această măsură, la fel ca și noua diagramă de semaforizare de la intersecția din zona Delfinariului, este în fază de testare, așa că se pot aduce îmbunătățiri pe parcurs. O altă intersecție în care s-au făcut modificări este cea dintre bulevardul Ferdinand și strada I.G. Duca. Despre acest caz vom scrie într-o ediție viitoare a ziarului „Telegraf”.

Citește și:

Resistematizare rutieră dureroasă la Delfinariu! Cozi insuportabile...

10 comentarii

Cip 07:11:27 / 25 Noiembrie 2016
Trecere pietoni

La Delfinariu o mare problema este trecerea de pietoni. Ieri venind dinspre Mamaia nu am putut trece pe culoarea verde deoarece erau pietoni pe trecere. Puneți un semafor la trecerea de pietoni si corelatil cu semaforul din intersecție.

Paps 07:34:47 / 25 Noiembrie 2016
Fantasio

La intersecția de la Fantasio este foarte aglomerat intre orele 7.40-8.40.

Liv 09:08:41 / 25 Noiembrie 2016
Greșit!!!

Știre de domeniul trecutului. S-a revenit de aseară la faza inițială, adică semaforizare în doi timpi și interzis virajul la stânga. Informati-va mai bine oameni buni!

Naekst 10:50:00 / 25 Noiembrie 2016
Semafoare

Dar pe Dezrobirii la intersectia cu Baba Novac de ce nu se elimina restrictia la stinga?

Simplu 12:06:32 / 25 Noiembrie 2016
Pentru Naekst

Pentru ca Baba Novac nu are capacitate de preluare a traficului, strada e oricum sufocata. Daca s-ar vrea ar dubla-o de la lidl pana in Aiurel Vlaicu. Mai departe spre Institut si dincolo de Soveja nu ai ce sa-i faci. Este si va fi intotdeauna aglomerat. Tocmai de-asta as fi de acord cu propunerea ta, spatiul pentru banda de stanga exista pe Soveja, mai dai 20 de secunde pentru stanga si asta e.

Un sofer 12:07:40 / 25 Noiembrie 2016
Cum spune si LIV .....s a revenit la normal , am vazut personal asta dimineata !

Oricum , a fost o mare prostie din partea celui care gandise noua schema ....haos tottal in orele e varf ! Dar merita apreciat faptul ca au avut puterea sa recunosca si au revenit la vechea schema .

Mihai 15:57:15 / 25 Noiembrie 2016
O problema

Tiganii stau linistiti in Tomis Nord cu 50 de rable pe 10 h si oameni decenti care platesc si muncesc pentru orasul asta se chinuie 24-24 pe Baba Novac.Rusine....

Gabriel 18:44:26 / 25 Noiembrie 2016
Informare gresita

Azi, 25.11.2016 semnul de "interzis stanga" ( cel din prima imagine ) este pe stalp. Cum adica sa fac stanga daca semnul este pe stalp ???

costi 23:02:09 / 25 Noiembrie 2016
Afacerea care depășește toate așteptările!

Tu castigi bani cu cel mai interesant film!Castigi bani cu un subiect de Hollywood! Stabilitate si seriozitate!Te ajutam sa reusesti si tu!Fii un invingator!Un film bun la Hollywood! Vrei sa castigi bani?Lucrezi comod, acasa la tine!Hollywood are nevoie de o poveste senzationala!Rapid! Hollywood e aici! Castiga si tu bani!Suntem cei mai buni! Solicita acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

ELI 15:44:10 / 03 Decembrie 2016
TOATE SUNT ANAPODA

Dragi Constanteni stau in zona peninsulara a orasului linga Piata Ovidiu de care toti care au fost la conducerea orasului si conduc primaria orasului isi bat JOC, marea reabilitare a strazilor falezei etc. etc. etc. a fost facuta doar sa se spele niste banuti de calitate si utilitate sa nu vorbim au inlocuit scurgeri si acum zona se inunda, au inlocuit cabluri electrice si am stat fara curent cu zecile de ore, conductele de apa sau schimbat dar sunt mai la suprafata ca de sapatul costa si acum incep reabilitarea cladirilor cu utilaje grele cife si basculante sa se strice si ce a mai ramas nestricat. regurile de circulatie sunt gandite de niste MILITIENI pe care daca ii intrebi de ce trebuie sa circuli asa ca se poate si pe strada cealalta daca nu ar fi restructurat traficul sa nu se deranjeze persoanele alese din vilele de pe malul marii, ne plimbam cu masinile ca prosti prin cartier sa ajungem in oras, SALVAREA SI POMPIERI oricum la noi or sa ajunga mai tarziu alambicati pe strazi si semne de circulatie montate doar ca sa mareasca factura devizului de executie, ar mai fi si iluminatul care lasa de dorit nu se vede nimic de la noi stailpi montati. nu a fost consultat nimeni di zona la ce impact ar avea unele lucrari. mai sunt multe dar chiar mi se face scarba

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.241 secunde