Noi reguli pentru șoferi în intersecția de la Fantasio. Ce ai voie să faci acum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O nouă măsură pentru fluidizarea traficului

Noi reguli pentru șoferi în intersecția de la Fantasio. Ce ai voie să faci acum

Administrație 25 Noiembrie 2016 / 06:45 10317 accesări

Semnul care interzice virajul la stânga de pe strada Mihai Viteazu spre bulevardul Ferdinand este de domeniul trecutului. Acum, șoferii nu mai trebuie să țină cont de acest lucru.

Semnul care interzice virajul la stânga de pe strada Mihai Viteazu spre bulevardul Ferdinand este de domeniul trecutului. Acum, șoferii nu mai trebuie să țină cont de acest lucru.

Pe lângă permisiunea de a vira la stânga, în intersecția de la Fantasio s-a schimbat diagrama de semaforizare

Pe lângă permisiunea de a vira la stânga, în intersecția de la Fantasio s-a schimbat diagrama de semaforizare

Dacă ați trecut recent prin intersecția dintre bulevardul Ferdinand și strada Mihai Viteazu din Constanța, ați observat cu siguranță o modificare importantă a regulilor de circulație în zonă. Cea mai importantă schimbare este cea potrivit căreia șoferii ce se deplasează pe strada Mihai Viteazu au voie să vireze la stânga, pe bulevardul Ferdinand, indiferent de sensul de mers. Decizia a fost luată de Primăria Constanța, la recomandarea Poliției Rutiere, însă nu toți șoferii sunt împăcați cu ea.

În ediția din 24 noiembrie a cotidianului „Telegraf”, vorbeam despre măsurile luate de Primăria Constanța pentru fluidizarea traficului în intersecția de la Delfinariu și care, la prima vedere, nu s-au dovedit atât de eficiente. Este vorba despre măsura de a schimba diagrama de semaforizare de la doi la patru timpi, aplicată cu scopul de a evita anumite blocaje din trafic. Intersecția de la Delfinariu nu este singura în care s-a luat o asemenea măsură de resistematizare.

MODIFICĂRI ÎN INTERSECȚIA DE LA FANTASIO

La intersecția dintre bulevardul Ferdinand și strada Mihai Viteazu (cunoscută constănțenilor drept intersecția de la Fantasio), s-a schimbat diagrama de semaforizare. „De la două faze (când e verde pentru șoferii care circulă pe bulevardul Ferdinand, pentru cei de pe Mihai Viteazu e roșu și viceversa - n.r.) s-a trecut la patru faze, adică, atunci când șoferii de pe un sens au verde, cei de pe celelalte trei, au roșu. De asemenea, acum se permite virajul la stânga de pe strada Mihai Viteazu, pe bulevardul Ferdinand. Adică, de acum, cei care merg dinspre magazinul Tomis spre Teatrul de Stat Constanța pot vira la stânga. La fel pot proceda și cei care se deplasează dinspre mare. Înainte nu se putea vira la stânga nici dinspre Mihai Viteazu spre Ferdinand, nici dinspre Ferdinand spre Mihai Viteazu”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța, care au precizat că această măsură a fost luată la solicitarea Poliției Rutiere.

MĂSURĂ ADUCĂTOARE DE HAOS SAU CARE IMPUNE ORDINE?

Chiar dacă neplăcerile nu sunt chiar atât de mari precum în cazul intersecției din zona Delfinariu, unde, în prezent, se strânge cea mai mare cantitate de înjurături pe metru pătrat din cauza cozilor infernale care se creează în fiecare zi, zona intersecției de la Fantasio este mai aglomerată după aplicarea măsurilor de resistematizare. În plus, unii dintre conducătorii auto nu văd cu ochi buni această schimbare și consideră că se va crea o mare harababură în trafic. Dacă va fi haos sau se va fluidiza circulația doar timpul o va dovedi. Oricum, și această măsură, la fel ca și noua diagramă de semaforizare de la intersecția din zona Delfinariului, este în fază de testare, așa că se pot aduce îmbunătățiri pe parcurs. O altă intersecție în care s-au făcut modificări este cea dintre bulevardul Ferdinand și strada I.G. Duca. Despre acest caz vom scrie într-o ediție viitoare a ziarului „Telegraf”.

Citește și:

Resistematizare rutieră dureroasă la Delfinariu! Cozi insuportabile...Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1891 secunde