Noua taxă de mediu va lua în calcul doar poluarea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noua taxă de mediu va lua în calcul doar poluarea

Termenul din luna martie ar putea fi decalat
Economie 29 Ianuarie 2018 / 15:41 1937 accesări
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu:

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu: "Principiul va fi acelaşi, adică «Poluatorul plăteşte!». Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul ca emisie"

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, susţine că noua taxă de mediu nu este gata şi a lăsat de înţeles, la sfârşitul audierilor din Parlament, că termenul din luna martie pentru elaborarea unei noi taxe ar putea fi decalat.

„Forma finală a taxei trebuie să aibă un singur scop, pentru că şi eu, şi Guvernul României, şi cred că fiecare dintre noi ne dorim să trăim într-un mediu curat sănătos, dar nu numai noi acum ci şi generaţiile viitoare, şi suntem responsabili pentru acest lucru (...). Nu este o taxă şi nu o să fie o taxă de primă înmatriculare sau o taxă care să-i penalizeze pe toţi cei care îşi cumpără o maşină second-hand, va fi o taxă, să spunem între ghilimele, numai în vederea poluării”, a declaratministrul propus la Mediu, Graţiela Gavrilescu, la sfârşitul audierilor din comisia de specialitate din Parlament - comisia care a avizat-o favorabil pe Gavrilescu pentru un nou mandat de ministru al Mediului.

Întrebată dacă luna martie va mai rămâne ca termen pentru elaborarea noii taxe, Gavrilescu a precizat faptul că „studiile durează şi ne dorim ca aceste studii să fie bine efectuate. Durează un pic mai mult, dar mai bine mai mult şi sigur, decât să ne pripim şi să nu iasă un lucru bun”.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, declara în decembrie 2017, în şedinţa Comisiilor de Mediu ale Parlamentului, că timbrul de mediu ar putea fi înlocuit până în luna martie sau aprilie 2018, conform directivelor europene, pentru diminuarea poluării.

„Bugetul Adminstraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) va fi aprobat undeva în martie - aprilie, anul viitor. Sper ca, până atunci, să avem o înlocuire a timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea să fie diminuată. Nu ştiu cum va ieşi forma finală a acestei penalităţi pentru maşinile care vor polua şi sper ca în martie anul viitor, înainte ca bugetul de venituri şi cheltuieli al AFM să fie aprobat, să avem şi o formă finală. Principiul va fi acelaşi, adică «Poluatorul plăteşte!». Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul ca emisie, a spus Gavrilescu.12
Pagina a fost generata in 0.1847 secunde